• 瀏覽: 20,084
  • 回覆: 142
+3
搞完場大龍鳳最後都係簽🤭

而家變相炒魷🤣

真係唔話你戇鳩真係驚你嬲🤭

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-30 15:44 發表

任職逾25年的前助理稅務主任因年初查詢簽署公務員效忠聲明的必要性及違反聲明的定義後,遭公務員事務局勒令退休。前助理稅務主任昨入稟高等法院提出司法覆核,要求法庭推翻局方勒令退休決定,並以口頭聆訊方式處理司法覆核許可申請。

申請方為前助理稅務主任王秋明,答辯方為公務員事務局局長。入稟狀指申請人自1996年起任職稅務局逾25年,今年10月25日遭強制退休。今年1月15日公務員事務局發出通告,公布為去 ...
要求 取消勒令退休安排, 改為自招炒魷

應該炒Q佢,俾佢退休益咗佢有長糧食!

隻曱甴做乜唔去英國

司法又來干預立法

引用:
原帖由 andysan4 於 2021-11-30 04:57 PM 發表
隻曱甴做乜唔去英國
梗係等埋份長糧,做得主任唔會太少啦。

除咗恭喜我都唔知講咩好

可能份長糧要60歲後先攞得,唔知佢有冇命攞🤣

呢隻黃屍曱甴以為假髮撚會幫佢翻案, 吃屎喇.

玩野咁型.......找數啦亞叔~

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-30 03:44 PM 發表

任職逾25年的前助理稅務主任因年初查詢簽署公務員效忠聲明的必要性及違反聲明的定義後,遭公務員事務局勒令退休。前助理稅務主任昨入稟高等法院提出司法覆核,要求法庭推翻局方勒令退休決定,並以口頭聆訊方式處理司法覆核許可申請。

申請方為前助理稅務主任王秋明,答辯方為公務員事務局局長。入稟狀指申請人自1996年起任職稅務局逾25年,今年10月25日遭強制退休。今年1月15日公務員事務局發出通告,公布為去 ...
垃圾🪳🪳

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-11-30 03:49 PM 發表
依家香港政府做嘢真係好挾硬
好似唔多再講程序正義
睇怕條友提覆核都係凍過水
係呀,得唔得先?吹咩?

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-30 03:44 PM 發表

希望國安搜查呢隻老曱甴嘅犯罪證據

雙面奶共狗

有無返工時喺office插手機叉電? 有就係偷電,刑事!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]