• 瀏覽: 17,047
  • 回覆: 170
+8
引用:
原帖由 侵侵侵 於 2021/11/30 00:54 發表
激起民憤民怨了,
兩年前就應該叫人搞健康碼,冇預視能力,廢
自己搞滴水必漏,成日有輸入個案,又冇問責,失敗
林鄭應該早半年辭職,眼怨
攪口罩令都廢過人,早落台早著,阻Q住哂

又偷換概念, 打針可以防疫咩?以色列人無打針咩?佢哋依家要自閉、封關添喔!

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-11-29 11:45 PM 發表
巴基斯坦都禁香港, 即係摩囉差都有殖民地.
大陸一定急煞車, 通關真係通條L.
講得一啲都冇錯。香港人變成全世界低端人。

外國已經完美證明疫苗係冇外防輸入的作用
新變種病毒根本完全by pass

都唔知通關黎做咩 現在無自由行 唔知幾好! 支持繼續唔通關!

政策失敗全部都係入為一早封關一早禁入境早已百日清O通關之後再逐步放寬入境唔明d政策唔可以掉轉泥諗下既膠官禍港不得民心

引用:
原帖由 m40 於 2021-11-30 02:50 AM 發表
外國已經完美證明疫苗係冇外防輸入的作用
新變種病毒根本完全by pass
以色列打針率禁高, 照樣失陷;此時此刻仲迷信疫苗?顯示束手無策咋!

政府官員暢通無阻自由出入境
普通市民被困孤星島

佛係防疫仲話想開關

被市民諷刺不作為,之後就扮係有作為

香港政府 去扑街啦!火都來 ,本身我打了兩針 ,我支持打針的 ,但香港政府 你們真係屎都不如!垃圾!做事慢10拍,一早強迫用安心出行啦 唔做,要兩年才做,免查人士大量 ,傳媒市民吵啦,才會收緊,但兩年啦 仲係試,成日想法方便外國人 有事就香港人受 。

現在又話要高過7成才行,但你們班公務員,打完兩針未?打足兩年都話未打曬,有什麼事就話市民打針不足 開唔到關,推責任比市民!

林鄭走啦 ,支持葉劉上台

引用:
原帖由 lovetohea 於 2021-11-29 11:40 PM 發表
一早都話左除非換特首否則通關之說根本無可能實現!!!

由頭到尾黃鄭及其班子都無真心想中港通關! 特別係九吹接種率要9成9果d黃專家, 因為無論接種率係幾多都唔會成為中港通關的條件, 但如香港有9成9接種率班黃專家就會鼓吹香港開放比全世界與病毒共存!!!  結果死既係香港人, 而中港通關更不可能實現!!! 
通外關..內地就5會同你通關..全世界得中國行緊清0..夠膽放人入來

引用:
原帖由 125siuai 於 2021-11-29 11:27 PM 發表
老野唔打,相信要封關廿三十年
好野! 藍老野 政府叫你哋打針啊!

冇得去日本 我就唔介意永世封

藍屍慢慢等下先啦

引用:
原帖由 武德鼎 於 2021-11-29 11:25 PM 發表
行政長官林鄭月娥指,本港雖已達七成疫苗接種率,但若果本地疫情反彈,通關盼望恐怕是鏡花水月,再次呼籲市民盡快打針。

林鄭月娥以「期盼通關」為題,在社交網站撰文,指9月底跟內地專家舉行首次「對接」會議後,本港持續基本「清零」,又列舉期間至今八項收緊的防疫措施,包括取消絕大部分豁免檢疫群組。

她稱內地專家團早前來港考察,隨後在深圳召開第二次「對接」會議,體現中央深切明白香港市民對逐步恢復人員 ...
omicron 跟本現時打針都無用,點解唔等到有新疫苗先叫人打呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]