• 瀏覽: 6,429
  • 回覆: 62
+2
引用:
原帖由 kcsam 於 2021-11-29 06:03 PM 發表
澳洲國防部長達頓上周五(26日)表示,澳洲必須以強硬行動制衡中國大陸,被指是數十年來澳洲部長級官員對華發表最強硬的言論。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211129/photo/bkn-20211129171756363-1129_00992_001_01b.jpg?20211129171859

監躉繼續食蕉

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211129/bkn-20211129171756363-1129_00992_001.html
膜埋深有本事派澳州航母過你挑

引用:
原帖由 賀天生大佬88 於 2021-11-29 07:21 PM 發表
我國連呢個二干五百萬人 GDP per capita 排第十,八國聯軍都無影嘅都擺唔平真係唔算大國。
乜你會去擺平個話要制你嘅3歲細路㗎?

引用:
原帖由 賀天生大佬88 於 2021-11-29 07:21 PM 發表
我國連呢個二干五百萬人 GDP per capita 排第十,八國聯軍都無影嘅都擺唔平真係唔算大國。
係咪要擺得平塔利班先算大國?

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-11-30 12:35 AM 發表

係咪要擺得平塔利班先算大國?
你呢巴掌打佢打得好x響

澳洲袋鼠人發晒爛渣, 發晒癲想中國官員聽佢電話啊... 澳洲袋鼠人真係好可憐...

我好想知澳洲有乜本事制華,中國需要澳洲啲乜無咗唔得咁巴閉。

引用:
至少擺平曱甴仔

澳洲幾時對大陸實施禁運,停止所有對華禁運,禁止入囗所有中國產品

人哋都費事理你,係你班白癡成日九噏抽中國水。

應強硬?即是從來未強硬啦!

又要強硬制華,又話準備溝通!

大 L 哂!

將澳洲大使館降做立陶宛同級,等佢慢慢制飽佢

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-29 18:04 發表
咁就唔好成日叫中國同你通話先得架
莫狗里

連美國都無能為力,澳洲憑乜咁大口氣?為左選票,為左做美犬,真係乜大話都可以講。🤭

中港澳禁制澳洲監躉後裔所有產品進入。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]