• 瀏覽: 25,849
  • 回覆: 183
+4
屯門兆康站公共運輸交匯處外3人疑因泊位問題爭執打鬥,釀成命案。55歲陳姓平治客貨車司機爭執打鬥其間昏迷,送院搶救後不治。一對夫婦涉嫌誤殺被捕

原來受過訓練,唔怪之得出手咁重。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/706060/屯門兩司機泊車問題打鬥釀一死-夫婦涉誤殺-據悉男疑犯為退休警

法治年代
有事就報案

現在不是武俠年代
私自解決要承擔後果

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-11-29 11:40 發表
法治年代
有事就報案

現在不是武俠年代
私自解決要承擔後果
退休警可能唔記得咗要守法。

有無據悉佢讀邊間幼稚園啊!?

雌雄黑暴慣性以武力私了,8籠冇走雞

RIP,唔好跟車太貼先。是打人至死,同因打交誘發自身疾病至死分別好大。律政司的控罪都有時好飄忽嘅,主要驗屍官寫乜先。

打死人
應告謀殺

告誤殺咁輕

以後仲有阻嚇作用嗎?

打人經驗豐富

引用:
原帖由 erectdick 於 2021-11-29 12:04 發表
RIP,唔好跟車太貼先。是打人至死,同因打交誘發自身疾病至死分別好大。律政司的控罪都有時好飄忽嘅,主要驗屍官寫乜先。
打人之前有冇問清楚對方病歷?

57歲, 應該係退休冇幾耐, 食長糧, 要做嘅係去吃,渴, 玩樂, 有乜事都忍下啦。

男疑犯竟然是警察

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-11-29 12:15 發表
打死人
應告謀殺

告誤殺咁輕

以後仲有阻嚇作用嗎?
都要睇邊果出手先,
可能只係用適當暴力阻止暴力發生而已,
一樣以高尚情操準則黎判。

引用:
原帖由 子時自信的救星 於 2021-11-29 12:23 PM 發表
男疑犯竟然是警察
警察裡也有一些害群之馬

引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-29 11:33 AM 發表
屯門兆康站公共運輸交匯處外3人疑因泊位問題爭執打鬥,釀成命案。55歲陳姓平治客貨車司機爭執打鬥其間昏迷,送院搶救後不治。一對夫婦涉嫌誤殺被捕

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211129/541949232202911744529037.jpeg/E-tJ1-BN8KoGhMMYz5nL4PIJF2Drf7ruYvyb52L8m-c

原來受過 ...
退休前打開香港市民 今次咁樣死人
原來係慣犯 太耐冇training 一時就唔到力打死人添
唔怕啦 還掂警察殺人打死人都冇事既 
挑我信佢一定冇事 

退休後唔識收火, 習慣咗, 今次出事了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]