• 瀏覽: 26,023
  • 回覆: 183
+4
今日新聞,死者係心臟病發死,用把口吊吓算唔算誤殺?

引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-29 11:33 AM 發表
屯門兆康站公共運輸交匯處外3人疑因泊位問題爭執打鬥,釀成命案。55歲陳姓平治客貨車司機爭執打鬥其間昏迷,送院搶救後不治。一對夫婦涉嫌誤殺被捕

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211129/541949232202911744529037.jpeg/E-tJ1-BN8KoGhMMYz5nL4PIJF2Drf7ruYvyb52L8m-c

原來受過 ...
原來又係食屎屙飯黃曱甴,唔怪之得 出手抹黑咁專業。

黑暴又殺人

引用:
原帖由 海鑽石 於 2021-11-29 14:03 發表
2 揪1,很可憐,rip
> 據了解,被捕57歲男疑犯,是退休警員。至於58歲女疑犯,則為警署洗衣房老闆

佢老婆都有d江湖地位,唔出手好冇面。

引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2021-11-29 14:13 發表
今日新聞,死者係心臟病發死,用把口吊吓算唔算誤殺?
即係有心臟病既人被人打,打人嘅乜罪得冇?

引用:
原帖由 xobanana 於 2021-11-29 12:26 PM 發表

退休前打開香港市民 今次咁樣死人
原來係慣犯 太耐冇training 一時就唔到力打死人添
唔怕啦 還掂警察殺人打死人都冇事既 
挑我信佢一定冇事 
照睇直到目前為止,依家佢當然無事,有事果班黃C赤柱就坐撚緊啦。

應該係有暗病,一定會開死因栽判庭。

不過點都唔應該出手。全部人都係違泊。

引用:
原帖由 xobanana 於 2021-11-29 12:26 PM 發表

退休前打開香港市民 今次咁樣死人
原來係慣犯 太耐冇training 一時就唔到力打死人添
唔怕啦 還掂警察殺人打死人都冇事既 
挑我信佢一定冇事 
可能你係大陸落嚟,但係香港警察唔係咁㗎!
你睇吓7警,仲有好多案例,好小事都判得好重!

引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-29 02:19 PM 發表

> 據了解,被捕57歲男疑犯,是退休警員。至於58歲女疑犯,則為警署洗衣房老闆

佢老婆都有d江湖地位,唔出手好冇面。
ic…,如安份守己的話,退休生活真係唔擔優的。

引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-29 02:20 PM 發表

即係有心臟病既人被人打,打人嘅乜罪得冇?
詳細情形冇公佈,只講死者死於心臟病發。

只係想講,如有出手打人就唔洗講。但如果只係用把口吊吓人,佢心臟病發死左,咁算唔算誤殺?
咁都入誤殺好似有D慘。

黑暴後被退休的,都係手足多。

爛屎又鬼打鬼,狗咬狗骨

引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-29 11:33 AM 發表
屯門兆康站公共運輸交匯處外3人疑因泊位問題爭執打鬥,釀成命案。55歲陳姓平治客貨車司機爭執打鬥其間昏迷,送院搶救後不治。一對夫婦涉嫌誤殺被捕

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211129/541949232202911744529037.jpeg/E-tJ1-BN8KoGhMMYz5nL4PIJF2Drf7ruYvyb52L8m-c

原來受過 ...
比較似系打交時,死者心藏病發。

anyway, r.i.p.

退休警?
甘改控公衆地方行為不當!

引用:

原來受過 ...
害群之馬, 退休都要服法真係報應. 警察對不守法紀既人無情理可言

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]