• 瀏覽: 58,935
  • 回覆: 490
+20
引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-11-29 11:16 AM 發表

警員圍封現場調查,並將3人交救護車送院救治,惟客貨車司機最終證實不治。大批探員事後抵達醫院,期間涉案的58歲女子以衣物蒙頭,由警員帶到警崗接受查問,警方於今日(29日)凌晨約4時,將案件改列誤殺,並拘捕涉案夫婦。消息指,涉案男子為退休警員。

唔怪得之會打死人,原來係退休警員,希望死者安者,下世小心 d
大把黑暴係政府做啦
用假安心etc....大把......唔意外

聽晒梁家傑話-暴力可以解決問題

引用:
原帖由 wallace tam 於 2021-11-29 11:17 AM 發表

翻查以往案例,有好幾單係判8年,最重果單係12年。所以我估計,除非佢認罪有得減,否則應該判6-8年
照理應該係,但現在的法官好難捉摸,用藤條打人判七年,用刀仔插人判四年

咁好打,去打擂台啦.......打輸打贏都有錢收,皆大歡喜。

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-29 11:20 AM 發表

大把黑暴係政府做啦
用假安心etc....大把......唔意外

聽晒梁家傑話-暴力可以解決問題
原來係咁,咁會唔會係呢個退休警員背後策劃

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-11-29 10:05 AM 發表

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211129/photo/bkn-20211129045454491-1129_00822_001_01b.jpg?20211129100218

警方已將昨日(28日)發生在港鐵兆康站對開一宗打架及有人受傷案件、改列為誤殺案跟進調查,案中一名駕駛客貨車的中年男子送院後不治,一對涉案夫婦被捕通宵扣查。

昨日傍晚6時許, ...
所以我甚少跟人嘈交,我真係驚我一年打死幾十人

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-11-29 11:24 AM 發表

原來係咁,咁會唔會係呢個退休警員背後策劃
應該唔係啦........
都冇時間搵手足安排著草

黑暴犯法.....家人朋友會幫手........之前插差佬果單咪係lor

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-11-29 10:11 AM 發表
香港判刑冇阻嚇力
香港應加重刑罰以阻止暴力行為

快啲搵佢做辯護律師啦

引用:
原帖由 keho4 於 2021-11-29 10:33 AM 發表

張三豐一百歲都好好打
但張三豐未必夠張無忌打

引用:
原帖由 little_bad 於 2021-11-29 11:18 AM 發表
涼瓜傑話:「暴力有時可以解決問題!」
尼個真係好扒街,自己係乜野身份,竟然可以甘公開講

講一句手足,法官明白了

兩夫婦抵死,本身係人生收成期
恭喜恭喜

小小事唔忍    一個死  一個誤殺   無得後悔

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-29 11:25 AM 發表

應該唔係啦........
都冇時間搵手足安排著草

黑暴犯法.....家人朋友會幫手........之前插差佬果單咪係lor
你唔係佢你點知佢無份
唔通你你識佢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]