• 瀏覽: 6,358
  • 回覆: 68
+2
引用:
原帖由 az222 於 2021-11-29 08:56 AM 發表

只是和平發展互惠互利而已。
中國去到過,建設到過老尾去到過,破壞到過

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-29 09:24 AM 發表

菜子冇做嘅!

所以佢每年動用咁多百億千億,係扔落鹹水海嘅
反而老尾已完,一機接一機去台灣分水

引用:
原帖由 朋友號01 於 2021-11-29 09:29 AM 發表

老美大撒幣精彩D, 係阿富汗撒2萬億然後一事無成瀬住屎敗逃, 總統事後響應當眾再瀨多篤屎, U.S.A. United SHIT Of America永垂青屎
USA = Uncontrolled SHIT of America

神經病,投資就叫小中國? 咁你英國佬去投資啦,做咩唔去投資?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-11-29 09:07 AM 發表
大撒幣,共同富裕。習總又一大喜功
好唔高興啊?

引用:
原帖由 必佬 於 2021-11-29 11:48 AM 發表

曱甴條氣又chok住chok住,死唔斷氣咁款
條友話佢自己奶共架

太傷透黑暴曱甴的玻璃心了!

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-29 08:41 AM 發表

(星島日報報道)巴巴多斯一六二五年被英國宣布為殖民地,因隸屬英國海關,且其司法制度、學校制度等都以英國為依歸,被人稱為「小英國」。但中國近年在巴巴多斯增加投資,英國《星期日泰晤士報》報道,該國取消英女皇為國家元首後,或由「小英國」變為「小中國」。

人口近三十萬的巴巴多斯在一九六六年脫離英國獨立,當地一度仰賴糖業出口,後來轉變為以觀光業和金融業為主的經濟形態。在新冠疫情爆發前,其風光明媚的海 ...
一萬億美金部份就係咁去咗呢尐國家同黨國貴族手上。

引用:
原帖由 adolfchan-417 於 2021-11-29 08:41 發表

(星島日報報道)巴巴多斯一六二五年被英國宣布為殖民地,因隸屬英國海關,且其司法制度、學校制度等都以英國為依歸,被人稱為「小英國」。但中國近年在巴巴多斯增加投資,英國《星期日泰晤士報》報道,該國取消英女皇為國家元首後,或由「小英國」變為「小中國」。

人口近三十萬的巴巴多斯在一九六六年脫離英國獨立,當地一度仰賴糖業出口,後來轉變為以觀光業和金融業為主的經濟形態。在新冠疫情爆發前,其風光明媚的海 ...
幾十萬人地方有冇錢做呢D?有冇做過risk analysis?

好快好似所羅門群島咁有美製大示威

利用一帶一路掌握當地民生經濟政治

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2021-11-29 11:37 AM 發表

都未管到閣下,點樣最勁?
唔係未管到。只是吾非刁民。

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-11-29 11:28 AM 發表

管治刁民一一定係習主席最勁
將200萬零1隻黃狗畜全部趕盡殺絕,就頂呱呱勁抽啦

引用:
原帖由 跌打風濕藥膏 於 2021-11-29 01:38 PM 發表

將200萬零1隻黃狗畜全部趕盡殺絕,就頂呱呱勁抽啦
你做唔到係咪好無奈呢?

引用:
原帖由 owen112233441 於 2021-11-29 12:13 PM 發表

條友話佢自己奶共架
奶共都嫌黃狗畜口臭啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]