• 瀏覽: 17,106
  • 回覆: 87
最大問題係發現有新病毒唔係設法防疫!有D仲話與病毒共存先最危險!

引用:
原帖由 billy80 於 2021-11-29 07:20 AM 發表
睇嚟班西狗仲係瘋狂製毒,唔想俾佢停
一來可減少人口,二來壯大醫療產業,三來.......,一舉多得。

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-11-29 10:27 AM 發表

你點proof中國發現的新冠肺炎係第一代? 有機會第一代在美國本土培植, 軍人運動會帶過去已經第二代變種

美國細菌專家都無去過中國, 點解一口咬定中國係源頭? 會唔會此地無銀3百兩
我無話係中國傳covid19出唻喎, 由無到有係叫發現係無錯, 尾國偷偷傳病毒入中國讓中國發現己是事實, 你無需多講

引用:
原帖由 ufotonyyu 於 2021-11-29 09:48 AM 發表
咁強蟈又真係第一個大爆既地方  叫發源地奐無錯喎
第一個大爆發嘅發源地係美國, 叫電子煙白肺病+新型流感

引用:
原帖由 touya08 於 2021-11-29 10:33 AM 發表

我無話係中國傳covid19出唻喎, 由無到有係叫發現係無錯, 尾國偷偷傳病毒入中國讓中國發現己是事實, 你無需多講
由無到有係中國on9自己第一個爆響口講出來, 其實美國, 歐洲已經爆到7彩, 只係唔公佈講出來

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-11-29 07:06 AM 發表
【本報綜合報道】多個國家及地區先後禁止部分非洲國家航班入境,防範新冠非洲新變種毒株Omicron傳入。率先通報發現Omicron的南非是被禁止的國家之一,該國外交部在上周六炮轟旅遊禁令,直指南非由於發現新毒株而受罰,不是獲得讚賞。

美國國務卿布林肯上周六與南非國際關係與合作部長潘多爾(Naledi Pandor)通話,期間強調美國、非洲聯盟、南非和其他受影響的非洲國家,維持夥伴關係讓人民接種疫苗 ...
佢發現咩?就算佢唔發現,佢傳左入其他地方,人地唔會發現?病毒的出現應該係無可避免,不過病毒的不斷變種其實係可以避免的,就係果D所謂發達國家霸晒D疫苗,令落後國家無得打疫苗,病毒先會清極都清唔完,不停傳播不停變種,變變下變到現有疫苗都無效。西人的防疫手段自私自利,一D都唔科學。以為自己打晒疫苗自己無事,經濟早過人重新出發,咁就令個疫情沒完沒了

我一直就吾系好明呢個標準?就算一個地方自然發生一種新病毒(愛滋,xx流感之類)佢控制吾到人流,物流而傳到去其他地方就要佢負責。但去到另一個地方變左種吾控制再傳出去就吾駛負責?
根本病毒就天生敵對人類,要邊個負責都系多餘。(就算病毒源頭系老美我都吾認為佢要負全責)

最睇唔起西狗正客🤔🤔

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-11-29 10:35 AM 發表

由無到有係中國on9自己第一個爆響口講出來, 其實美國, 歐洲已經爆到7彩, 只係唔公佈講出來
所以一早就睇出咩國家有國際責任, 咩國家專做埋d鼠竊狗偷小動作. 南非算是光明磊落一早通報, 但佢地d男女關係太亂攪出超級變種病毒, 就唔好話其他人封國, 佢自己都應該學吓中國最早時期都是封國讓病毒困住, 而唔係好似南非為咗怕打擊經濟要求其他國家開放航線

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2021-11-29 07:06 AM 發表
【本報綜合報道】多個國家及地區先後禁止部分非洲國家航班入境,防範新冠非洲新變種毒株Omicron傳入。率先通報發現Omicron的南非是被禁止的國家之一,該國外交部在上周六炮轟旅遊禁令,直指南非由於發現新毒株而受罰,不是獲得讚賞。

美國國務卿布林肯上周六與南非國際關係與合作部長潘多爾(Naledi Pandor)通話,期間強調美國、非洲聯盟、南非和其他受影響的非洲國家,維持夥伴關係讓人民接種疫苗 ...
英國發現變種冇人怪

引用:

英國變種alpha都風光過喎....

引用:
原帖由 深藍001 於 2021-11-29 09:13 AM 發表

武漢肺炎係歧視武漢人,南非病毒沒歧視南非人。
我中意中國邏輯。
現今世界上祗有曱甴黃畜同呆蛙先會咁低B污名化病毒而沾沾自喜

引用:
原帖由 happyhappyguy 於 2021-11-29 08:33 AM 發表
西人就是賤
唔好一支竹打曬一船人,美國人代表晒咪算囉

On9 次次d變種病毒都係南非出現,不如話係佢哋制造出黎

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-29 08:13 AM 發表
西方國抗疫手法措施失敗,産生新變種病毒株並不奇怪的,行返可效舊路吧!
西方繼續堅持玩與病毒共存,預料將會有各式各樣變種病毒出現。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]