• 瀏覽: 8,812
  • 回覆: 205
+36
引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-11-29 05:01 PM 發表

韓國最出名得殘廢餐
冇啦,去了幾次,次次都要自己黎,冇癮

韓國外賣成日都係炸醬麵 香港又唔見炸醬麵 到底炸醬麵係中華料理 定韓式料理

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2021-11-29 05:04 PM 發表

而家邊度正?上次喺新蒲崗食都唔平
功夫多,好多酒樓都寧願賣白切同豉油
有次去食客飯,有半隻炸子雞(細隻),一飯,一湯/飲品,$68,超值

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-29 05:24 PM 發表

有次去食客飯,有半隻炸子雞(細隻),一飯,一湯/飲品,$68,超值
幾十蚊肯定唔係皮脆肉嫩雞皮紅噹噹嗰隻
最多係半炸半淋油 ... 你已經有着數

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-11-29 05:23 PM 發表
韓國外賣成日都係炸醬麵 香港又唔見炸醬麵 到底炸醬麵係中華料理 定韓式料理
同韓國講的話,佢一定話係佢發明
韓國整容業強,佢開始整到面皮尺幾厚

泡菜真係好撚難食

多謝分享

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-29 07:40 PM 發表

同韓國講的話,佢一定話係佢發明
韓國整容業強,佢開始整到面皮尺幾厚
因為宇宙國發明了一切

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-11-29 08:06 PM 發表

因為宇宙國發明了一切
可能班泡菜佬食錯大麻, 係度膠嗡

引用:
原帖由 天生夜筍盤 於 2021-11-29 07:41 PM 發表
泡菜真係好撚難食
同意, 如天天都要被逼食泡菜, 可能會死架

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-29 05:24 PM 發表

係咪因師兄你靚仔, 先有咁大隻大包
街巿39蚊一隻鮮鷄比
連埋半邊鷄殼都要成60至70蚊

收你68蚊真係血都蝕埋俾師兄喎, 佢係咪嗒你糖呀

引用:
原帖由 montejo 於 2021-11-29 05:03 PM 發表

Jollibee 而家開咗好多間
北角,灣仔有
旺角都好似有

可惜已經無賣菲律賓米粉
黃埔都有,仲要搵僕人國匪酋剪彩

引用:
原帖由 三級警司 於 2021-11-29 08:18 PM 發表

黃埔都有,仲要搵僕人國匪酋剪彩
Jollibee

成日經過啦, 但食了一次, 去了隔離間大快活算啦

食得多熱氣死

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-11-29 05:53 AM 發表
韓日的烹調方法有幾多種?中國菜的八大菜系的烹調方法少說也有幾百種,我看沒有多少人能吃遍所有中國菜餚,孰優孰劣,不言而喻。
仲要中國菜有分新派及傳統,原本川菜/湘菜十碟清淡二碟辣,現在吃辣風氣熱捲全國,造就不少菜系往水煮方向進發

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]