• 瀏覽: 8,811
  • 回覆: 205
+36
食咁多雌激素,搞到韓L 全球最短

又唔健康又重口味又難食 唉

韓國野無樣好食,炸雞又淋番個汁落去,淋九哂有咩好食,on9

引用:
原帖由 機械佬 於 2021-11-29 07:59 AM 發表
食咁多雌激素,搞到韓L 全球最短
日本仔都唔長,原來輸俾中國人

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-11-29 09:20 AM 發表
韓燒都唔錯

但樣樣都熱氣到暈,唔係住韓國,係第度,會減壽都似!

無論係泡菜、韓式炸雞
間中食下都唔錯架 ...       

引用:
原帖由 fathoz 於 2021-11-29 09:20 AM 發表
發覺韓國佬好鍾意食鷄

人參
炸鷄
春村炒辣鷄
陳玉華一隻鷄
。。

仲有紅燈區好多咩添

炒薯粉。

炸雞根本就係個個國家都有嘅做法,加國韓式就當韓國食物,真係無聊透頂,咁都可以當美食?
部隊鍋又係不知所謂,煮公仔麵加腸仔午餐肉加啲菜又懶韓國美食,韓人真係超厚顏。啲嘢根本出唔到大場面。

引用:
原帖由 6674 於 2021-11-29 02:28 AM 發表
其實代表韓國菜無樣好食,又 cheap! 炸雞+乜Q醬汁 都好啦
試下拎三千蚊去韓國料理半圍枱,叫乜?
廿年前韓國飲食文化只有泡菜同人滲鷄兩樣,無第三樣.
近十幾廿年韓國文宣做好得太好,先出現韓星同韓國食品!!

引用:
原帖由 batboy27 於 2021-11-29 01:35 PM 發表

廿年前韓國飲食文化只有泡菜同人滲鷄兩樣,無第三樣.
近十幾廿年韓國文宣做好得太好,先出現韓星同韓國食品!!
韓國其實大把嘢食
係班老外岸居,去到只識叫鷄同食炸鷄

https://zhuanlan.zhihu.com/p/24895240

泡菜只係配菜 唔係餐嚟架嗎 係街邊點叫嚟食 唔該要一份泡菜

豆腐海鮮湯好食

海鮮食鮮味,但韓國人無烹煮技巧,主要原因係窮+苦寒之地,泡菜本為冬季儲糧,咁 cheap既野都當文化遺產,實屬悲哀。
中國由秦-漢-唐-明-清,都對朝鮮無興趣,可見一班。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]