• 瀏覽: 4,827
  • 回覆: 52
+2
引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-28 10:55 PM 發表
為一時之氣,打死人,下半世就要喺赤柱過。
誤殺未必判好重

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-11-28 10:56 PM 發表
都話唔好攪d野生的野豬囖 唔好再宣掦兇殘
9唔搭8

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-11-28 11:12 PM 發表
打贏入監房
打輸入病房
今次打輸入殮房

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-11-28 11:12 PM 發表
打贏入監房
打輸入病房
打贏入監房 ,打輸入殮房……

何必呢!

引用:
原帖由 bestsinger2 於 2021-11-28 11:11 PM 發表
剛有單殺女友判12個月社會服務令
係感化令,唔係服務令

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-11-28 10:56 PM 發表
咁皮蛋哥你咪自己起個豬場囉

PK打死人...抵x死...要判謀殺 

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-28 11:17 PM 發表

誤殺未必判好重
睇情況,最高刑罰一樣係終身監禁。

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-11-28 10:58 PM 發表
兩個打1 個, 仲監生打死人, 先告謀殺, 告唔入就用誤殺埋單, 要坐幾碌, 弓起弓起.
告唔告得入都起碼還柙一年先

咁好打入去再打過,話唔定兩公婆打出個未來。

引用:
最兇殘咪你班曱甴手足囉,又用磚頭掟死阿伯又淋電油想燒死無辜市民

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-28 11:17 PM 發表

誤殺未必判好重
石棺藏屍嗰三條友兩個俾人判誤殺,二個都判15年以上

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 28-11-2021 10:50 PM 發表
屯門發生打交事件,一人被毆至昏迷,送院搶救後不治。晚上近7時,一名男私家車司機在西鐵兆康站對開疑因泊車問題,與另一名七人車司機發生口角,繼而動武,雙方扭作一團,私家車女乘客出言相勸亦被人打傷。其間七人車司機被毆至昏迷倒地,在場人士見狀報警求助,救護員到場將七人車司機送往屯門醫院搶救,可惜最終不治。私家車司機及女乘客亦報稱受傷,事後亦送往醫院治理,警方正調查事件。

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20211128/share_2021112822085441711.jpg ...
內文冇話有人被捕喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]