• 瀏覽: 6,145
  • 回覆: 13
之前個post4.8K view唔知為乜畀人ban咗,今次無圖又唔知用歪理借啲意禁聲🤭

原文如下:

有一群人話野豬一百年已經在香港,係人入侵野生動物生活空間,不應被捕獲後人道毀滅喎。

咁樣紅印地安人,係生活北美洲生存何止百年,澳洲土著7,000年前從非洲去到澳洲大陸,是什麼人入侵佢地生存空間?又有無人道主義人士去關心下呢?

估下D動物L會唔會同野豬擔幡買水?

野豬 團體  在以保護野豬為 藉口故意反政府政策
那政府就應該宣佈
以後野豬的行為由 這些動保團體負責!!
由這些團體每天負責
確保野豬不傷人 ,不侵佔人的正常行為

否則他們一旦不能確保野豬對人的侵犯
那政府怎麼處理 它們動保團體沒有任何權力反對!!!

十年前根本無咁多野豬 , 好明顯係有人餵養成災 !!! 

引用:
原帖由 派閥政治 於 2021-11-29 11:30 AM 發表
十年前根本無咁多野豬 , 好明顯係有人餵養成災 !!! 
同意,但問題已經存在,而且漸漸嚴重,現在不是追究責任的時間,贊成政府用快速方案解釋後,續後再說長期野生動物策略,包括流浪牛、猴子、野狗等。

證明係邊, 冇圖有真相.

100年前
原居民一向當野豬
是野味   

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2021-11-29 03:44 PM 發表
證明係邊, 冇圖有真相.
講咗原貼有圖就畀人唔知為何ban咗!

提示: 違規內容已被屏蔽
其實點解話D地方係D豬, 有冇土地証明.

支持政府保障市民免受野豬傷害!呢班垃圾關注組食💩

Boar lives matter

提示: 違規內容已被屏蔽
我不停被中禁聲,仲唔係身有屎?🤣🤣🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]