• 瀏覽: 3,554
  • 回覆: 14
美國紐約巿警方上周六(27日)表示,已就4個月前地鐵站一宗搶劫命案,拘捕一名53歲黑人男疑犯。                                               
58歲女死者大約3年前由緬甸移居美國。她今年7月17日上午10時45分左右與22歲兒子在曼哈頓唐人街地鐵站上樓梯時,疑犯魯賓遜搶走她兒子的背囊,兒子本能地捉住母親,混亂期間兩母子跌落樓梯,女事主在醫院昏迷11日後不治。

警方調查後確定疑犯身份,並發出照片通緝。警方上周五(26日)接到巿民報案,指疑犯在紐約中央公園,到場拘捕他。

紐約搭地鐵隨時被人做瓜

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211128/bkn-20211128050257333-1128_00992_001.html

美國黑人經常侵犯人權,但又叫人唔好歧視佢,看到這些仲會支持你地?咪玩啦

林肯當年種下的惡果,而家由移民去的美9去受喎

移咗民嘅曱甴要學定遇劫或遇襲時介紹自己唔係中國或亞洲人喎, 咁短時間點樣話自己其實係白底🤭

自己諗啦!🤣

越黎越覺得美國黑人真係唔抵可憐

來生不做亞洲人

引用:
原帖由 2013gundam 於 2021-11-28 10:28 AM 發表
越黎越覺得美國黑人真係唔抵可憐
仆街咩人種都有

美國黑鬼幾十年來一直祗敢以大隻來欺負亜洲人,對住白鬼就跪地舔鞋叫大爺,特別系紐約

引用:
原帖由 cmd1503 於 2021-11-28 10:30 AM 發表
來生不做亞洲人
祝你快死去做美國黑鬼啦,快上路呀

引用:
原帖由 門外捉鳳凰 於 2021-11-29 09:05 AM 發表

祝你快死去做美國黑鬼啦,快上路呀
無知,讀多D書先出黎講嘢啦。

引用:
原帖由 cmd1503 於 2021-11-29 09:50 AM 發表

狗吾搭8,笑狗死

引用:
原帖由 cmd1503 於 2021-11-29 09:50 AM 發表

曱甴冇腦,重無恥到叫人讀多D書,真系笑狗死

所以昂山素雞唔走

民主自由咪應該係太平盛世

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]