• 瀏覽: 6,925
  • 回覆: 17
南非新型病毒大爆發,傳到比香港,無可厚非。但係依家岩岩先爆,咁快傳到比香港,即係話病毒識得去機場,識得搭飛機去香港!

係南非爆左最少大半個月
南非亦唔係第一個爆既地方,但傳比南非既地方,根本驗都無得驗,有無確診都唔知,何況要測序
歐美自己太多個案,只會抽驗極小部份,之前驗唔出好正常
係香港先會咁得閒,每單都同你驗屍咁驗

歐美頂多就係按一貫既解決方法,解決提出問題既人,封香港
封香港最大鑊既係想走果班戇鳩黃,咁就笑鳩死

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-28 09:25 AM 發表
係南非爆左最少大半個月
南非亦唔係第一個爆既地方,但傳比南非既地方,根本驗都無得驗,有無確診都唔知,何況要測序

點解唔係傳alpha過嚟,點解唔係傳delta過嚟,咁岩最強果隻過嚟香港?

南非最勁果隻,岩岩先開始左喎

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-11-28 11:33 AM 發表

點解唔係傳alpha過嚟,點解唔係傳delta過嚟,咁岩最強果隻過嚟香港?

最強係指傳染力強
睇新聞報,荷蘭慢左一步禁南非航班入境,
兩架南非飛抵荷蘭航機
疑似有八十幾人感染呢隻變種病毒
全世界如臨大敵

但係通常病毒有個特性,傳播力變強,毒性會相對變弱

南非醫學會:Omicron引發的是輕症
報導 2021-11-27
俄羅斯衛星通訊社報導,南非醫學會主席安潔利克.庫茲27日說,新冠病毒新變異株Omicron引發的是輕症。
庫茲說:「Omicron引發輕微症狀,包括肌肉痠痛、疲勞等持
續一兩天的不適。到目前為止,我們所知的確診者並未發生嗅味覺喪失。可能會有輕微咳嗽。沒有強烈症狀。有些確診者在家治療。」
https://www.worldjournal.com/wj/ ... om=wj_maintab_index

只是第一個發現在南非,可能變變種來至美國。美國咁多人感染,但沒變異過?我唔信

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-11-28 11:33 AM 發表

之前單單輸入個案都係delta,你係咪無睇新聞。

至於alpha?過晒氣,無謂提。

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-28 02:16 PM 發表

之前單單輸入個案都係delta,你係咪無睇新聞。

至於alpha?過晒氣,無謂提。
我滅“貢”岩岩先爆發,咁快傳到英國香港,自己睇航班編號,飛嚟香港

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-28 09:25 發表
係南非爆左最少大半個月

“傳比南非既地方,根本驗都無得驗,有無確診都唔知,何況要測序”
師兄突破盲腸。👍

有些地方/國家,唔驗咪無囉,一日十幾廿十萬咁確診,話比你知無變異,信嗎?

信不信由你哋, 我話根本就係由花旗國傳去男非, 因為知道果邊仲係抗疫零蛋, 最容易爆.
Omicron 即係已由第四代進化到去第十五代, Agenda21 講到明要減人口, 今次會死得仲多.

引用:
原帖由 等只想等到黎明 於 2021-11-28 08:33 AM 發表
南非新型病毒大爆發,傳到比香港,無可厚非。但係依家岩岩先爆,咁快傳到比香港,即係話病毒識得去機場,識得搭飛機去香港!
只係啱啱發現,不是啱啱先爆,一定傳咗好耐

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-11-28 12:12 PM 發表

最強係指傳染力強
兩架南非飛抵荷蘭航機
全世界如臨大敵

俄羅斯衛星通訊社報導,南非醫學會主席安潔利克.庫茲27日說,新冠病毒新變異株Omicron引發的是輕症。
庫茲說:「Omic ...
其實一早就傳曬出去啦
只有中國,香港咁咁少case,先會每個case幫你測咩病毒

歐美國家,一日幾萬單,只係抽來檢,所以當佢地知道果日,一定一早感染大量人了

提示: 違規內容已被屏蔽
搭飛機一向都係咁快喎,有乜咁出奇?

引用:
原帖由 sclee1209 於 2021-11-28 12:12 PM 發表

最強係指傳染力強
兩架南非飛抵荷蘭航機
全世界如臨大敵

庫茲說:「Omic ...
傳左黎,唔封城又唔帶口罩,你點知唔會再變種,變隻毒性傳播力都強既病毒

真係俾你吹交障
病毒唔識搭飛機
但帶病毒嘅人識搭飛機吖嘛
精豚

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]