• 瀏覽: 42,587
  • 回覆: 350
+8
【明報專訊】關於反修例運動的紀錄片《時代革命》昨奪得金馬獎最佳紀錄片。導演周冠威致辭稱,希望這作品屬於「每一個有良知、有公義、為香港流過眼淚的香港人」,又說靠這部電影自我安慰、宣洩憤怒和仇恨、面對恐懼與創傷,希望「單是這部電影的存在,都可以給予一份安慰,一份擁抱」。本報昨晚再向周冠威查詢得獎感受,周回覆:「謝謝,香港人加油。」

呆灣贊助黑暴的安慰獎,個導演食盡班暴徒既人血饅頭.....

班坐監既"手足"仲要自high話有人認同....班友真係傻得可愛....

人地富貴,監犯就成世做地底泥....

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/pns/港聞/article/20211128/s00002/1638037831263/紀錄片《時代革命》奪金馬獎-現場有人喊「香港加油」

台灣很想被冇桶

無所謂啦,自從上次個導演宣毒後,金馬獎已變成自high獎,大中華區業界已經無人理會。

黑暴亂港嘅證據.

中國同台灣根本就不可能和平統一

中國只有快速武統才能有效對付美狗

法輪功文宣

有冇帶埋汽油彈?

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-11-28 07:22 AM 發表
無所謂啦,自從上次個導演宣毒後,金馬獎已變成自high獎,大中華區業界已經無人理會。
對,自甘墮落

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-11-28 07:54 AM 發表
黑暴亂港嘅證據.
算唔算出賣手足呢?其實……

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2021-11-28 08:00 AM 發表
中國同台灣根本就不可能和平統一
台灣就更冇可能獨立

引用:
原帖由 SiuAlvin 於 2021-11-28 07:22 AM 發表
正字show即係垃圾🤔🤔

最緊要班腦殘曱甴唔好再返港攪💩

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2021-11-28 07:14 AM 發表
【明報專訊】關於反修例運動的紀錄片《時代革命》昨奪得金馬獎最佳紀錄片。導演周冠威致辭稱,希望這作品屬於「每一個有良知、有公義、為香港流過眼淚的香港人」,又說靠這部電影自我安慰、宣洩憤怒和仇恨、面對恐懼與創傷,希望「單是這部電影的存在,都可以給予一份安慰,一份擁抱」。本報昨晚再向周冠威查詢得獎感受,周回覆:「謝謝,香港人加油。」

呆灣贊助黑暴的安慰獎,個導演食盡班暴徒既人血饅頭.....
...
有良知的黑暴

係咪上到法庭又話自己唔係智障就係過度活躍嗰班啊🤭🤭🤭🤭🤭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]