• 瀏覽: 55,681
  • 回覆: 478
+20
引用:
原帖由 加燦 於 2021-11-28 08:29 AM 發表

你又唔知呢個女仔嘅身世, 只係因為佢最近移民加拿大就認定但係黃絲仲話佢抵死。你真係唔怕有報應?
唔理佢乜身世,祇知佢好孝順,要白頭人送黑頭人!

為咗"自由"嘅空氣.....

加拿大香港人

引用:
原帖由 加燦 於 2021-11-28 08:02 AM 發表

加拿大咁大,啲路咁長,無可能每隔兩三百米就裝套紅錄燈及班馬線。加上現在天冷,四點幾就天黑,啲人又興著深色衫,司機很難察覺有行人,在大路過馬路一定要小心。
同意, 但應該睇下有冇超速, 不小心駕駛。 之前在同一條路都發生過一次。

引用:
原帖由 加燦 於 2021-11-28 08:02 AM 發表

加拿大咁大,啲路咁長,無可能每隔兩三百米就裝套紅錄燈及班馬線。加上現在天冷,四點幾就天黑,啲人又興著深色衫,司機很難察覺有行人,在大路過馬路一定要小心。
即係規劃嗰陣冇睇4週環境,評估有冇市民過馬路嘅需要?

自由死

民主?白皮只照顧白皮豬

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-11-28 05:51 AM 發表
一名27歲香港女生Suete Chan(姓陳)約半年前移民加拿大,本周三(24日)上班途中被私家車撞傷,送院後搶救不治,她本來將要在周五(26日)迎接28

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211127/541409585500524544725136.jpeg/X0gTD5Fw2jblWGrjQZF5dB_-aAVhjXSBhmyAeYZsgHk
唔關民主事,白人視有色人種係畜生
人地只當佢係畜生,判得好岩
黃屍能有人唔做做畜生,自取其辱
以為人權大哂,打橫過馬路人地就唔敢撞你
人地當撞死隻狗

引用:
原帖由 LimaW 於 2021-11-28 08:20 AM 發表
RIP
上面抽水回覆, 同抽水墮海女警班d人冇乜分別, 一樣無恥
邊有得比
一個守護香港
一個逃離家國

為呼吸自由空氣死而無憾,最多咪叫老豆老母過去幫手執屍

27歲女拋低父母

一個人移民加拿大喎

最後落得客死異鄉嘅下場

吸住自由空氣比車撞死都抵呀!

引用:
原帖由 加燦 於 2021-11-28 08:29 AM 發表

你又唔知呢個女仔嘅身世, 只係因為佢最近移民加拿大就認定但係黃絲仲話佢抵死。你真係唔怕有報應?
近依幾年掉低老豆老母移民既仲會係咩人 不如你答我

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]