• 瀏覽: 5,678
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-11-28 01:45 AM 發表
治安愈來愈差, 經常有南亞人係街上打交, 馬路又多撞車黨, 星期日外傭週街坐地下, 再咁下去, 會變成點?
每日150單程證
長洲有撞車黨??

居民曾多次向食環署及環保署等部門舉報,收到回覆均是經巡查後未有發現問題,食環署僅派外判人員每周兩次到場清洗太平地,嗰條環保光頭L真係唔死都冇L用。

她多年來曾向警方投訴,但部門一直沒有認真跟進處理。

警察係咪無ot 所以唔做野

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-11-28 09:42 AM 發表
有關方面就要做嘢喇!
會做嘢就唔會非法經營到十年, 而家呢個政府, 乜都唔敢做, 佢越係違法, 政府就越買佢怕, 旨意佢地做嘢? 唗氣!!

好啦,打晒D對家,就打土豪,分田地,,今次想揾人幫都難

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-11-28 01:23 PM 發表

會做嘢就唔會非法經營到十年, 而家呢個政府, 乜都唔敢做, 佢越係違法, 政府就越買佢怕, 旨意佢地做嘢? 唗氣!!
即係有人冇做嘢?

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-11-29 11:16 AM 發表

即係有人冇做嘢?
呢檔嘢可以經營到十年, 如果有關部門真係嚴正執法, 佢點可以生存咁耐?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-28 11:23 AM 發表

入長洲住渡假屋,個個都係門口BBQ
East Bank vallia

引用:
原帖由 jumboleung 於 2021-11-28 09:42 AM 發表
有關方面就要做嘢喇!
香港一向惡霸橫行
烏煙障氣
街市街上各行各業都是咁

引用:
原帖由 max3350 於 2021-11-28 09:21 AM 發表
個度是海邊, 旁邊是市政街市大樓, 士多其實是熟食市場.
報紙佬只可以信 1 成
錯,旁邊不是市政街市大樓.  士多不是熟食市場

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-11-28 01:29 AM 發表
長洲一條公眾行人路,被附近士多及食肆利用作公共燒烤場,依靠租借爐具及售買飲料牟利,最誇張時多達逾百個炭爐同時開動,油煙味及噪音滋擾附近民居

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211127/541355624026345472835460.jpeg/-qBhC2tNpP6H7YmhP9-Xg3XbbBOEj_y4kl0l1pJdJdY

又係 ...
居民咪又係樓下店老板自己

本地人真係好仆街

引用:
原帖由 DustInGalaxy 於 2021-11-28 01:45 AM 發表
治安愈來愈差, 經常有南亞人係街上打交, 馬路又多撞車黨, 星期日外傭週街坐地下, 再咁下去, 會變成點?
每日150單程證
原來南亞人每日有150單程證,真係唔講唔知

引用:
每日150單程證
19年前邊有咁?你睇英國唐人街都一向安寧,一有曱甴出現又變到打架喇……去到邊衰到邊…

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-11-28 10:54 AM 發表
又係食環唔做野
科文神隱

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]