• 瀏覽: 38,671
  • 回覆: 231
  • 追帖: 1
+7
中國冇把澳洲當朝貢國,是你奉獻自己給美國做附屬國啫

自打嘴巴,歐美國家要環保,唔做汚染環境工業,中國廉價貨品,服務咗歐美幾十年,應該要講聲多謝

貢了什麼?
精神分裂病態角

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-11-27 03:42 PM 發表
澳洲防長達頓(Peter Dutton)11月26日談及中國問題時,批評中國人把澳洲當做朝貢國。澳洲廣播公司(ABC News)26日報道,達頓當日在一個演講指,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516376114445160448672538.jpeg/edMBDYs0w4R9Wec49m-xTLaynlwwG0yjcKMS1XCjEtU?v=w1280r16_9
澳洲既貨品去中國唔收錢架咩?

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2021-11-27 03:42 PM 發表
澳洲防長達頓(Peter Dutton)11月26日談及中國問題時,批評中國人把澳洲當做朝貢國。澳洲廣播公司(ABC News)26日報道,達頓當日在一個演講指,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210919/516376114445160448672538.jpeg/edMBDYs0w4R9Wec49m-xTLaynlwwG0yjcKMS1XCjEtU?v=w1280r16_9
俾錢你賺都叫朝貢?

已經冇人理會,
澳洲狗又9up擦存在感 !

原來澳洲貨唔洗錢?

DKLM ,釣魚島關你澳洲 L 事呀

澳西活在什麼年代? 

朝貢左D乜? 美女定俊馬.

澳洲防長有妄想迫害症??

達生究竟知唔知自己朝貢緊邊個國家?

中國當澳洲朝貢國都好正常呀,唔得咩
佢依家都朝緊美國貢啦
咩?夠膽話唔係咩

引用:
原帖由 starr 於 2021-11-27 05:08 PM 發表
澳西活在什麼年代? 
WIFI 慢,  2.5G,

每次想睇最新消息都係轉圓圈,

唯有睇返幾十年前的紙張舊聞

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]