• 瀏覽: 4,991
  • 回覆: 47
北角有男輔警於本月9日被野豬襲擊受傷,漁農自然護理署3日後下「殺豬令」,定期捕捉市區內的野豬並人道毀滅。警務處處長蕭澤頤強調,警方並無向漁護

處理 野豬與坑渠老鼠 方法應該相同。咁樣先至係文明社會象徵

新聞來源連結:

https://std.stheadline.com/realt ... 施壓下-殺豬令-蕭澤頤質疑有人抹黑警方

唔L使問, 又係黃畜搞事.

就算我喺山上獵殺野豬作為糧食,根據國際標準都應該合情合法

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-27 07:13 PM 發表
左一句抹黑,右一句煽動,今時今日有國安法,又冇晒反對派班人,仲點會有呢啲事發生呀!真係冇嘢講搵嘢講
你都仲未比人拉又點會唔會有呢D事發生

野豬威脅人類生命安全,當然要殺

啲野豬襲擊人梗係要人道毀滅啦。

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-27 07:13 PM 發表
左一句抹黑,右一句煽動,今時今日有國安法,又冇晒反對派班人,仲點會有呢啲事發生呀!真係冇嘢講搵嘢講
你以上嘅文字巳經正正是抹黑警方。

支持警察於緊急情況下自衞槍殺野豬。

黃絲文宣呃鳩人

引用:
原帖由 A1000 於 2021-11-27 07:49 PM 發表
啲野豬襲擊人梗係要人道毀滅啦。
用水浸死佢,或二氧化碳焗死佢,然後清除內藏拎去燒

引用:
有法律就唔會有人犯法?

你抱有咁既思想,真係好危險

我指你本人既安全會好危險,到時記得唔好報警呀

戇鳩,係會死人既

引用:
原帖由 雲啤 於 2021-11-28 01:08 AM 發表
支持警察於緊急情況下自衞槍殺野豬。
如果連自衞都唔可以開槍,咁真係天大嘅笑話

有冇9倆菜打咗2年文宣戰都畀敵人揸住主攻權

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]