• 瀏覽: 8,371
  • 回覆: 54
小支支需要假想敵 轉移刁民視線 委屈美帝了

貿易戰取勝?

你想,軍方都唔想,儍如三哥先唔怕解放軍!

引用:
原帖由 ryderdralpha 於 2021-11-27 12:13 PM 發表
侵侵下一屆回歸,就最配合劇情發展。
再制裁中國

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-11-27 11:41 AM 發表

沒有一個高科技核心技術來自中國
超音速導彈,這種高科技核心技術一定來自中國。

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-11-27 11:53 AM 發表

西方就是美國的盟友 隨時制裁中國
多謝你們制裁,中國才能步向自主研發,全工業生產鏈的正確道路。

你們的制裁及貿易戰,乃至軍事圍堵手段都已經失敗。

引用:
原帖由 無盡師兄 於 2021-11-27 01:27 PM 發表

多謝你們制裁,中國才能步向自主研發,全工業生產鏈的正確道路。

你們的制裁及貿易戰,乃至軍事圍堵手段都已經失敗。
自主? 沒有吧

傻侵又出來柒

引用:
原帖由 cardreadermp3 於 2021-11-27 12:49 PM 發表
貿易戰取勝?
中國簽咗個對自己不利既貿易協議,承諾買美國貨,而唔係按實際需要去買,其實算係輸咗,所以美國當時笑騎騎,中國就黑晒面。點知特朗普想食住上,想再攞中國多D著數,中國先識拒絕,同埋決定反制。當然,最後美國付出更大代價,所以宜家想搵藉口減關稅,但又死要面,仲好意思叫中國先俾著數美國。希望今次中國唔好再咁仁慈,決斷D,美國最後會自己主動減關稅的。

特朗普咁講係諗住玩狗拜登...

人地擺明囉著數啫,求財唔求氣,相反中國當佢衰人冇計,拜登笑裏藏刀又陰險,應該小心至係

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-27 08:20 AM 發表
老尾只打海陸空軍力差太多地方
伊朗北韓都唔敢打

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2021-11-27 01:18 PM 發表

再制裁中國
制裁對中國已經沒有用,看看今年中美貿易易差再創新高,就知道目前是誰靠誰。

引用:
原帖由 awongyuk 於 2021-11-27 01:54 PM 發表
人地擺明囉著數啫,求財唔求氣,相反中國當佢衰人冇計,拜登笑裏藏刀又陰險,應該小心至係
但係美國准參謀長聯席會議主席米利(Mark Milley)可不是這樣說。

根據新書《岌岌可危》(Peril,暫譯名)披露米利看到情報顯示中國認為美國計劃在南海軍演時攻打中國,因而兩次秘密緻電中國軍方高級將領李作成,承諾美國不會發動襲擊,如果有軍事行動也會提前通知。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]