• 瀏覽: 24,690
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 美麗的邂逅 於 2021-11-27 06:51 AM 發表
就算有國安法都唔撚驚,講真,香港班殖民地遺留啲傭官,基本都係得過且過,拎高薪,唔做事……  將啲子女送出國,又驚死比歐美制裁……
而家係病毒變得太快,所以外防措施一定要做得好。

又睇下與病毒共存國家有幾多新個案,變種係預料之中。

引用:
原帖由 9個正理想 於 2021-11-27 06:56 AM 發表
無看肺炎的非洲兄弟來了.
正正就係大家都知,嗰度 唔夠疫苗注射, 兼且病毒不斷地轉變。

引用:
原帖由 m40 於 2021-11-27 07:15 AM 發表
根本就係要禁航班
機組人員呢啲高危人士就放鬆
喺酒店爆非洲瘟疫

去食飯打小陣QR code就罰5000
這個政府真的是為人民服務嗎?
可以容許貨機抵港, 減少影響貨運活動。畫定一個區域畀機師活動,然之後離開香港。

引用:
原帖由 domug 於 2021-11-27 07:32 AM 發表
反正特權人士可以免檢,有也鬼用。
有關方面已經逐漸收窄。

引用:
原帖由 CHINACLUB 於 2021-11-27 07:37 AM 發表
地球抗體要加油呀
係全人類都要加緊抗疫。

引用:
原帖由 siufatgun 於 2021-11-27 07:39 AM 發表
藥廠耐唔耐就放d變種出黎,跟住又放放改良疫苗很快推出,結果就係股價又升到彭彭升
真的嗎?有邊一隻藥房股呀?

引用:
原帖由 code116 於 2021-11-27 07:39 AM 發表
政府要等有港人中咗,先走去開會係咪落閘
唔會啩?

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-11-27 07:58 AM 發表
最強?非也,黎梗仲有美英,美奧,英奧混合變種排隊出場
病毒每一日都喺度演變,遲下都唔知變成點樣? 大家都要快啲著數第三針疫苗。

引用:
原帖由 f1kon 於 2021-11-27 08:06 AM 發表
希臘字母 26個,幾時到我最欣賞嘅 Ψ?
真的嗎?

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-11-27 08:12 AM 發表
一日不取消共存的荒謬政策,而改以清零為目標,變種新冠病毒是不會消失的。
英國最鍾意就係共存理念。

引用:
原帖由 tester886 於 2021-11-27 08:13 AM 發表

你想 政府無人中 係唔係都落閘??

睇住個結果 做孔明 係隻馬後面發砲 唔難

同樣既防疫限制, 你會唔會係2018 甚至 2019 年頭做?  疫情爆發既時候 肯定可以零輸入喎.  2019 年你又會唔會禁堂食禁打邊爐 (第一波疫情)  2019尾你又會唔會禁英國人來港?  2020年爆英國回港群組 (第二波疫情) ... ...

由疫情開始到依家一路有 孔明 係隻馬後 ...
最叻嘅炮,就係馬後炮!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-27 08:17 AM 發表
又睇下與病毒共存國家有幾多新個案,變種係預料之中。
歐洲嗰邊大把爆發。

引用:
原帖由 tester886 於 2021-11-27 08:25 AM 發表

沒有看過外國 上年如何 科學看事件?  現在是尾國不停用 政治 去掩飾真相

2020年4月,英國劍橋大學遺傳學家福斯特(Peter Forster)團隊4月8日發表於《國家科學院學報》的論文,分析160個來自世界各地的嚴重急性呼吸綜合徵冠狀病毒2(SARS-CoV-2)基因演化網絡,發現有A、B、C三種變異體,其中較原始的A型病毒,主要流行在美國與澳洲,武漢則多為B型,而C型由B型病毒 ...
現在又有發現咗啲乜嘢生病例呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]