• 瀏覽: 7,512
  • 回覆: 13
就在台灣宣佈,首支升級後的F-16V戰機聯隊接裝成軍後不久,解放軍也表明,東部戰區有更多殲-10C戰機服役。
據中方官媒《環球時報》21日報導,央視周日說,解放軍東部戰區為了加強維護海空安全和國家統一,最近以先進的殲-10C汰換了9架殲-7E。分析家說,殲-10C比殲-7E先進了1代半,將賦予飛行員顯著的戰鬥優勢。
東部戰區空軍某旅參謀長王紅波改飛殲-10C戰機近半年,他說,「思維理念轉變對我們來說挑戰性最大,我的眼界都在外部,用更多的精力發現『敵機』去格鬥。」

https://www.chinatimes.com/realt ... 001445-260417?chdtv

一巴摑醒班幻想F16V可以對戰J20班白痴, 事實, j10C已足夠打殘你班台獨份子

用J20即係殺雞用火箭炮啫

引用:
原帖由 uniagon 於 2021-11-27 07:02 AM 發表
用J20即係殺雞用火箭炮啫
台灣都多舊魚,上年8月開始,j20多次飛近台領空,明明台中就有f16v係度

但就1隻都唔敢出去接招喎

但就匿係井底自吹自擂!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-11-27 09:17 AM 發表

台灣都多舊魚,上年8月開始,j20多次飛近台領空,明明台中就有f16v係度

但就1隻都唔敢出去接招喎

但就匿係井底自吹自擂!
因為16V 先係真正的隱形戰機, 要佢出戰時即隱形. 比 i don't fly 高出幾班.

F16己經成30年, 就算點升級到 F16Z都係用嚟呃D外地政府錢, 無隱形戰機開路, 打伊朗都唔得啦, 何況中國?

F16 呆機識插沙

呆婆將呆民血汗金錢燒晒比佢滷味
可憐呆

引用:
原帖由 ar2man 於 2021-11-27 05:32 PM 發表
F16 呆機識插沙
仲會飛飛下,駕駛倉個罩都甩埋出黎

最梗要耐用,飛幾次就要大修就仆街啦,之前咪曰日飛去凶人,依家靜晒

所謂「藉F-16V反攻大陸」只不過笑話一句。

所謂208隻16V
66隻要2024後先陸逐交付

142隻原來係舊機翻新, 引擎照舊喎

呃錢就真

呆軍= 水魚

生活同享受最緊要

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-11-29 02:47 AM 發表
最梗要耐用,飛幾次就要大修就仆街啦,之前咪曰日飛去凶人,依家靜晒
你唔係唔知大陸每年都幾百架次遊台灣吧,今年不是最多了。

最多2016年,九百多架次。
2021年反而只有六百多架次,在這幾年算比較少了,根本炒作而已。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]