• 瀏覽: 10,945
  • 回覆: 83
  • 追帖: 1
一個垃圾配水庫當古蹟,又唔係羅馬古城,又要維修又要管理,政府何必浪費公帑去迎合保育人仕,最終有幾多人會去,去過一次都唔會去啦。

換個形容詞, 其實係百年歷史建築, 唔洗排隊都值得去睇.

每日36人?小時36人都好易 handle, 有冇咁無能!

評估左風險  任摸吾冧  
第時拍戲取景實有厘個地標

引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-26 03:50 PM 發表
好想知傷殘人士點去?
配水庫本身唔係參觀用噃

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-11-27 09:50 AM 發表

有乜鬼好參觀,又唔係真係歐洲果D咁靚
小農見識, 衹及此level.

引用:
原帖由 綠腳趾 於 26/11/2021 19:55 發表

呢啲十九野有乜值得睇?
唔係架,啲港女要去影相派福利㗎
歷史假值係假嘅,最後又係一堆偽文青影埋晒一堆千篇一律嘅相

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-11-26 03:43 PM 發表
深水埗主教山配水庫古羅馬式建築去年險被清拆,最終獲評為一級歷史建築。水務署昨日(25日)公布配水庫已完成臨時加固、整理及

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211126/photo/bkn-20211126103549940-1126_00822_001_01b.jpg?20211126133136

深水埗主教山配水庫古羅馬式建築去年險被清拆,最終獲評為一級 ...
36人不如封左佢,每日仲要請班人招呼個36人,on9既

每日得36個人....太小了吧

引用:
原帖由 SB600 於 2021-11-27 08:49 PM 發表
每日得36個人....太小了吧
去邊度登記抽籤?

引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2021-11-26 03:58 PM 發表
其實只係個大水箱,就比人包裝到古羅馬遺址咁,仲組團去搵錢
我都咁話,根本冇咩歷史價值,香港人就係咁….

引用:
原帖由 gto1234 於 2021-11-26 07:53 PM 發表
每日得36人,排幾年都未睇到
送都唔去啦,有咩好睇

引用:
原帖由 gto1234 於 2021-11-26 07:53 PM 發表
每日得36人,排幾年都未睇到
冇興趣睇

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-11-27 07:27 PM 發表

小農見識, 衹及此level.
用佢哋思想,香港無日麗文化了。
係歷史文物就係歷史文物,我覺得保存保養並無不妥,因為佢都係香港文化歷史一部份。
反觀M十館長日本人用政府唔撚知幾多錢買日本垃圾bar就真係不撚知所謂。果D就真係浪費金錢。

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2021-11-27 10:05 PM 發表

用佢哋思想,香港無日麗文化了。
係歷史文物就係歷史文物,我覺得保存保養並無不妥,因為佢都係香港文化歷史一部份。
反觀M十館長日本人用政府唔撚知幾多錢買日本垃圾bar就真係不撚知所謂。果D就真係浪費金錢。
西九文化區蝕錢蝕到見骨;鬼咩?由二世祖當主席, 唔蝕錢先奇怪!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]