• 瀏覽: 10,952
  • 回覆: 83
  • 追帖: 1
其實冇乜歷史觀賞價值.

跟本唔可以當歷史文物

一個一制啦!做啲唔做啲!

一級歷史建築,任人摸!實有人寫到此一遊啦,真係多餘!

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-11-26 03:43 PM 發表
深水埗主教山配水庫古羅馬式建築去年險被清拆,最終獲評為一級歷史建築。水務署昨日(25日)公布配水庫已完成臨時加固、整理及

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211126/photo/bkn-20211126103549940-1126_00822_001_01b.jpg?20211126133136

深水埗主教山配水庫古羅馬式建築去年險被清拆,最終獲評為一級 ...
有意外即系署方上身
定系…
咁落力就算仆左教會理嗎?
一千幾佰…萬啫
呢個新聞咁祥細連市民反對意見都出埋?
咁民主點解其他新聞會據…

引用:
原帖由 謝老4發脾4 於 2021-11-26 03:43 PM 發表
深水埗主教山配水庫古羅馬式建築去年險被清拆,最終獲評為一級歷史建築。水務署昨日(25日)公布配水庫已完成臨時加固、整理及

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211126/photo/bkn-20211126103549940-1126_00822_001_01b.jpg?20211126133136

深水埗主教山配水庫古羅馬式建築去年險被清拆,最終獲評為一級 ...
有教會足跡就有人保護
死人都是意外

引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-26 03:50 PM 發表
好想知傷殘人士點去?
回到過去追究起呢個配水庫嘅建築師囉
不過當年無“無障礙”概念

自己去唔跟團可以嗎

又係畀冇朋友,冇家庭溫暖嘅人去打發時間嘅場所

浪費公帑

拆L咗,一了百了,搞尼D野又係俾D 政棍抽水

政府所有排隊嘅嘢
都應該實名制
再加不出席者罰五千兼三個月任何設施都不準排
有醫生紙或入院記錄豁免

引用:
原帖由 alee001 於 2021-11-26 03:50 PM 發表
好想知傷殘人士點去?
用真升機好唔好

每一天只容許有36人參觀?

引用:
好想知傷殘人士點去?
有樓梯,未必去到

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-11-26 05:52 PM 發表
又有黃牛炒
網上登記要電話號碼

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]