• 瀏覽: 17,031
  • 回覆: 126
+6
孫曉雅:北京干涉台灣制度 威脅所有民主國家美國在台協會處長孫曉雅,首度對外正式發表演說。她表示,北京在台灣附近的挑釁軍事活

美國在台協會處長孫曉雅,首度對外正式發表演說。她表示,北京在台灣附近的挑釁軍事活動破壞區域穩定,引發誤判風險;北京竭力扼殺台灣的國際空間,干涉台灣民主制度,不僅對台灣構成威脅,亦威脅所有民主國家。

原文網址:https://www.881903.com/news2/china/2419336

點解而家啲老尾代表咁低能?
1,得州可以出席聯合國嗎?
2,老尾對有色人種有歧視,係咪威脅全世界有色人種呢?

新聞來源連結:
https://www.881903.com/news2/china/2419336/孫曉雅北京干涉台灣制度-威脅所有民主國家

北京在台灣附近的挑釁軍事活動破壞區域穩定

咁大陸係係呆灣附近.....歐美就隔好遠lor
who 活動破壞區域穩定

只有表明一但台獨就用核武才有阻嚇力!
要有攬炒準備才能威嚇力!

北京干涉台灣,係因為台灣係中國一部份。美國干涉中國內政,先係威脅全球各國。

開宗明義講咗一個中國原則,台灣都係中國一部份,如果你要搞台獨,好難怪北京干預你。至於其他國家,不論行甚麼政制也好,如果無介入兩岸統一爭議的話,根本中國就唔會理會佢哋,莫講話威脅啦

中國威脅所有民主國家 
中國威
中國勁
中國無得頂 

引用:
原帖由 dtw 於 2021-11-26 03:37 PM 發表
孫曉雅:北京干涉台灣制度 威脅所有民主國家美國在台協會處長孫曉雅,首度對外正式發表演說。她表示,北京在台灣附近的挑釁軍事活

美國在台協會處長孫曉雅,首度對外正式發表演說。她表示,北京在台灣附近的挑釁軍事活動破壞區域穩定,引發誤判風險;北京竭力扼殺台灣的國際空間,干涉台灣民主制度,不僅對台灣構成威脅,亦威脅所有民主國家。

原文網址:https://www.881903.com/news2/china/2419336 ...
美國聯邦政府可以管到德州
中國管唔管到台灣

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-11-26 03:48 PM 發表
北京干涉台灣,係因為台灣係中國一部份。美國干涉中國內政,先係威脅全球各國。
如果台灣係中國一部份咁點解要統一
你會唔會聽到共產黨話要統一香港
共產黨日日話要統一台灣
即係已經間接同左人講台灣依家唔係屬於中國

毒婦!!!比新冠病毒更毒!!!

引用:
原帖由 kihim2004 於 2021-11-26 04:18 PM 發表

共產黨日日話要統一台灣
因為失咗軍事控制。

so…佢夠膽就大大聲承認台灣獨立唔係就唔好係度放屁

引用:
原帖由 kihim2004 於 2021-11-26 04:18 PM 發表

共產黨日日話要統一台灣
你唔鍾意統一台灣
咁 用解放軍
解放台灣囉  

引用:
原帖由 vvoy 於 2021-11-26 04:21 PM 發表

你唔鍾意統一台灣
咁 用解放軍
解放台灣囉  
咁你就唔岩啦
習大大都係用"統一"依個說法架

引用:
原帖由 kihim2004 於 2021-11-26 04:23 PM 發表

咁你就唔岩啦
習大大都係用"統一"依個說法架
因為台灣暫時被分裂,所以用統一字眼非常okay。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]