• 瀏覽: 42,507
  • 回覆: 306
+5
博得就博係佢哋嘅心態,無計

重罰店主才有用

為食仔其實系咪黃店?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-26 12:40 PM 發表
警察叔叔幾時去大家樂、麥當勞、元氣check下呀?
唔通 check 左又要話俾曱甴知咩!?

掃一掃有幾難 ? 昝由自取

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-26 12:48 PM 發表

有check就一定有新聞
有check 過無問題,記者就唔會出
你第一日做香港人,定係你係新香港人

最好日日掃九呢D反國家黃店

邊到多人唔掃安心出行
味去果到執法
好正常

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 26-11-2021 12:32 PM 發表
警方表示,旺角警區行動組、反三合會行動組、牌照組、特別職務隊、西九龍機動部隊昨日(25日)下午展開代號「蓄勢」 及「犂庭掃穴」的反罪惡行動,

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211126/540839107442511872905486.jpeg/vqpwOMXwFKSeUVDgR1OeeYp2ux8lPK18on5glqJ-YJY

呵 ...
上網查過『為食仔海鮮火鍋專門店』好似唔係黃店喎,殺錯良民呀  

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-11-26 01:12 PM 發表

上網查過『為食仔海鮮火鍋專門店』好似唔係黃店喎,殺錯良民呀  

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211126/540713712307146752437018.jpeg/0kbOWifSS-4OqYkfods9JdPDNGxS77tI4EGVF-BBlRc?v=w1920
多餘 而家係講依法辦事 黃藍都係咁做 不過黃色嘅 唔多喜歡依照法律去做 其實做法應該一視同仁

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-26 12:48 PM 發表

有check就一定有新聞
新聞會講晒幾萬警察每日做什麼?

啱呀, 罰呢的人就啱㗎啦, 第一次罰錢, 第二次就應該判監。

主題標籤 #消費券
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]