• 瀏覽: 33,021
  • 回覆: 158
  • 追帖: 1
唔返大陸就唔洗用港康碼?
無可能
應該強制全港市民實名使用
否則如何防疫?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-26 10:46 AM 發表
支持, 王九千祈唔好用
放心,黃人連“安心出行”都唔用點繪用實名制紀錄行蹤的港康碼?我過關正正常常怕咩追蹤?

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-26 11:55 AM 發表
四隻大字,關我L事,預祝返大陸嘅人一路順風
其實...你可以唔用..無人阻你...但係好多人商務,私人都真係好有需要...

爆多個料比大家知,上年7月已經整好左內地鄉港對接既健康碼,原本上年8月全面通關,相關部門內部早就知道晒且做好準備,然而然而然而,,,自己估,,,點解依家先話整好。點解依家先限額?!真係禍害普羅大眾!!

引用:
原帖由 皇馬LL 於 2021-11-26 10:44 AM 發表
頂你,上年要做的事,依家先做且慢半拍!!!強烈反對有商務優先!!膠官!!!快快全面通,呢屆啲膠官真係禍港害民😡
如果cy無出面講明香港有人阻中港通關,下年都未必會做

但估計阻中港通關嘅人仍然會繼續,通關前可能會有多宗本地確診(數目)

全港都行港康碼就好囉... 等啲黃屎以後唔出得街.

個健康碼真係用得? 一陣又有bug

引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-11-26 10:21 AM 發表
【本報訊】政府指本港進入全面落實準備有序通關階段,而在昨日第二次專家對接會議上亦重點研究健康碼對接。創新及科技局局長薛永恒指在會議後指香港健康碼已經開發完成,下周會詳細介紹,預料下月初上架讓市民試用,而「港康碼」將會與「安心出行」對接,以及採用實名制。

擬組織專班與粵港碼對接

政務司司長李家超強調,港府會研究健康碼、認真做好口岸方案,認為通關已經進入新的階段,中港兩地同意成立「專班」, ...
go go go.

一推出就立即安裝及認證使用。

喳喳林過澳門玩2手,手痕。

電子監獄

希望越大失望越大

有埋追中都冇所謂

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-26 10:46 AM 發表
支持, 王九千祈唔好用
好多黃狗係大陸娶老婆,唔用點得呀!

引用:
支持, 王九千祈唔好用
黃狗不嬲都憎大陸咖啦, 佢哋更加唔會希罕自己部手機有呢個碼。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]