• 瀏覽: 17,907
  • 回覆: 158
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 hermanqk 於 2021-11-26 11:15 發表

TVB 新聞好似有暗示
一旦香港與大陸免隔離通關
香港與澳門免隔離通關
亦不會遠矣 ...
係就好了.....我想快D去MACAO...

熱賣及精選
引用:
原帖由 thanks橋 於 2021-11-26 10:21 AM 發表

【本報訊】政府指本港進入全面落實準備有序通關階段,而在昨日第二次專家對接會議上亦重點研究健康碼對接。創新及科技局局長薛永恒指在會議後指香港健康碼已經開發完成,下周會詳細介紹,預料下月初上架讓市民試用,而「港康碼」將會與「安心出行」對接,以及採用實名制。

擬組織專班與粵港碼對接

政務司司長李家超強調,港府會研究健康碼、認真做好口岸方案,認為通關已經進入新的階段,中港兩地同意成立「專班」, ...
遲了兩年才做,無語!

創科局搞咁耐先搞到,港康碼一定係好高科技

早就要啦 !! X

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2021-11-26 11:16 AM 發表

係就好了.....我想快D去MACAO...
過去叫G

引用:
原帖由 皇馬LL 於 2021-11-26 10:44 AM 發表

頂你,上年要做的事,依家先做且慢半拍!!!強烈反對有商務優先!!膠官!!!快快全面通,呢屆啲膠官真係禍港害民😡
有序通關已經好啦

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-26 10:46 AM 發表

支持, 王九千祈唔好用
咁你放心都得啦!佢哋鄉下係日本,只會返日本返左日本成個人都高尚左

引用:
原帖由 山中遠方的牛 於 2021-11-26 11:48 AM 發表

咁你放心都得啦!佢哋鄉下係日本,只會返日本返左日本成個人都高尚左
遲啲班黃狗睇住香港人可以返大陸但係冇得去日本

四隻大字,關我L事,預祝返大陸嘅人一路順風

引用:
原帖由 皇馬LL 於 2021-11-26 10:44 發表

頂你,上年要做的事,依家先做且慢半拍!!!強烈反對有商務優先!!膠官!!!快快全面通,呢屆啲膠官真係禍港害民😡
北上做扶貧工作優先

點解唔替香港人 在屁股植入晶片 ?

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-11-26 11:53 AM 發表

遲啲班黃狗睇住香港人可以返大陸但係冇得去日本
黃狗唔會返大陸架
佢哋咁憎大陸
英盜窮鄉先係佢哋要去既地方

高科嘢!我地識條鐵咩!

權貴優先 樹民繼續封關

又話隨時用得?
12月通關又12月先上架試用。
又想造成混亂。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]