• 瀏覽: 8,192
  • 回覆: 60
+3
英國政府去年為合資格申請BNO港人及家屬提供5年居留權,再居留1年,便再申請為公民的「5+1」計劃,接受申請至今近10個

黃畜梗係嚟加拿大喇!
這個真正財富官民共享的社會主義國家!
在疫情期間失業及冇收入的國民!
每個星期都有五百加元派發!
政府派足兩年!
現在停哂工的行業仍然每星期派三百加元!
號稱社會主義治國的新中國有冇咁嘅福利呀?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211125/bkn-20211125191920616-1125_00822_001.html

黃畜不滿中國社會主義治國或治港!
移民加拿大喇!
政府派足兩年錢!
每年$26000!
兩年$52000!
為大約310000港幣!
新中國社會主義治國會否派咁多錢比國民!
世界上真係有一個與民共享財富的社會主義國家!
就是加拿大嘞!

不勞而獲聽得多!
但係真的發生在加拿大!
唔明有咁好福利嘅國家唔去移民!
要揀一個無著數嘅英國搞移民!
香港政府派果一萬蚊!
個個以為好著數!
估唔到加拿大政府派成三十一萬港元比每個冇收入的國民!
社會主義的新中國連毛都冇條派!

香港人好搶手,五毛恨到流晒口水

英國真瘀皮

有無人願意交30+%入息稅先?

5+1根本唔算係移民,啲戇鳩曱甴隨時被踼走!

引用:
原帖由 ~Myrtle~ 於 2021-11-26 10:06 AM 發表
香港人好搶手,五毛恨到流晒口水
d仆街5毛成日話我地仲唔移民係為左奶中,我吊佢地啦,如果唔係因為我地冇錢冇能力移民,我地洗留係呢度?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-11-26 12:14 PM 發表

d仆街5毛成日話我地仲唔移民係為左奶中,我吊佢地啦,如果唔係因為我地冇錢冇能力移民,我地洗留係呢度?
你無$就要反?

比人屌唔係無理由

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2021-11-26 12:14 PM 發表

依家咁多救生艇計劃,容易咗
咁你有冇BNO? 如果冇就難些少

藍絲/退休警官,帶頭移民

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2021-11-26 10:44 AM 發表
5+1根本唔算係移民,啲戇鳩曱甴隨時被踼走!
等佢哋走得7788中央落閘唔比佢哋返香港

引用:

百般藉口賴死係香港唔L走咋

只係搶錢,唔係搶人,人才係唔會因為政治原因而走,走得既都係敗走

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]