• 瀏覽: 5,650
  • 回覆: 89
戰敗國,門口狗,仲學人打打殺殺

熱賣及精選
日本邊防海軍跑去花蓮近海把台灣漁船趕跑,花蓮仍是台灣管的,還未出手就打定主意佔領台灣。

台灣一旦開戰,日方最重要係撤僑。不過所謂兵貴神速,中方有心武統,必避免長期交戰,亦即減低傷亡。呢點台政府一定相反的,雙方軍力懸殊,一開波必疊人堆,用陸軍固守據點,令老解忌憚唔敢炸。

咁樣先騰出空間,一邊同國際求助,一邊為逃走作準備。阿富汗舊政府有版睇。台灣一大堆日裔分佈上流社會同政治高層,縱有感情都唔會陪做炮灰。

純武統不是上策,老解無需多傷人,但台方必須死人多,很殘酷。

日本仔早幾年通過戰爭法,出兵有兩個條件,一係國土安全,二係國際重要事態。後者係必然與美國聯合。所以不久前日本發言話 "配合" ,前提其實是美國先出。

日本無澳洲佬咁狂妄。

日本一參戰 戰鬥民族可借機拈領埋北海道👍🏻👍🏻

咩叫做萬全措施
同中國打過
定係自毀沖繩基地

引用:
原帖由 montejo 於 2021-11-26 07:33 AM 發表

我睇唔到點影響日本喎
曰笨運油船

附件

IMG-20211126-WA0000.jpg(233.38 KB)

2021-11-26 09:49 AM

蘿蔔頭驚大6先郁佢後郁閩南婆🤭

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-11-26 06:53 AM 發表

日本真的會拯救台灣?
老美會叫日笨自己打救呆灣

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-11-26 09:49 AM 發表

曰笨運油船
收復台灣都可以過嘅

引用:
原帖由 montejo 於 2021-11-26 09:51 AM 發表

收復台灣都可以過嘅
你真傻定假傻? 冇玩野又聽話咪比你過羅 

小日本一郁,金仔即射幾支導彈過去屌柒架妺

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-11-26 09:54 AM 發表

你真傻定假傻? 冇玩野又聽話咪比你過羅 
點解美國可以穿越台灣海峽?經濟水域唔同領海水域!

福建至台灣仲窄過台灣至呂宋好多呀!

如果釣魚台和南海主權我國搞掂,咁菲日就真係頭痛

引用:
原帖由 montejo 於 2021-11-26 10:13 AM 發表

點解美國可以穿越台灣海峽?經濟水域唔同領海水域!

福建至台灣仲窄過台灣至呂宋好多呀!

如果釣魚台和南海主權我國搞掂,咁菲日就真係頭痛
同你講開日笨 你就扯開弟度 
你估大陸收回台灣 美國仲敢吾敢來?

係唔係準備好發賀電?

引用:
原帖由 真忠心的鞋抽 於 2021-11-26 10:28 AM 發表

同你講開日笨 你就扯開弟度 
你估大陸收回台灣 美國仲敢吾敢來?
你自己講乜唔記得?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]