• 瀏覽: 4,387
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
本主題由 motivation 於 2021-11-26 02:17 PM 移動
引用:
原帖由 belebala1234 於 2021-11-26 06:05 AM 發表

"現有人於網上持續於不同社交平台,包括專頁、頻道、群組發布大量帖文,企圖誣衊一間傳媒機構,另外又以威嚇手段向不同廣告商施壓,意圖脅迫廣告商停止於該傳媒刊登廣告,目的為帶來其名譽及經濟損失,又指有人曾於網上發布煽他人參與非法集結、及煽動暴力,包括意圖煽動他人襲擊該傳媒職員、警員及其家屬。"

首先佢被指誣衊,而維他奶被罷買既原因係事實
另外又以威嚇廣告商施壓,咁我唔知佢點威嚇啦,但罷買維他 ...
曱甴無腦,同佢地講道理嘥氣,佢地只識暴力打人.....

熱賣及精選
引用:
原帖由 人造人21 於 2021-11-26 05:41 AM 發表

涉網上籲抵制無綫廣告商 18歲男被捕 警:圖威脅致名譽財產損失

我睇新聞jar
https://www.hk01.com/突發/656891/涉網上籲抵制無綫廣告商-18歲男被捕-警-圖威脅致名譽財產損失
大哥,有人宣揚擺買係言論,同威脅買家名譽財產係刑事行為,兩樣野都分唔清,咁辯論法係必勝架喎。

不同意別人看法,就出手令人改變,恰恰就是"裝修文化" ,很認同嗎?

引用:
原帖由 發財埋便 於 2021-11-26 08:11 AM 發表

黃人購買力極低。
黃人食黃店都食到好多執笠,靠黃人真係要食屎.....

靠手捉真係食得💩

記得在近廿年前, 維他奶發生咗一次工潮, 令到職工盟成功插手搞嘢, 又堵路又罷工, 之後間公司職工好多跟咗李卓人, 結果搞成咁.

執左佢啦

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2021-11-25 11:55 PM 發表

惟有呼籲手jokes﹒﹒﹒排隊買爆佢。
計一計條數, 手jokes每個人一日飲返700包圍他奶大概可以圍返14億人條數啦

如果真心反中,就不要做國內生意,中國人最憎是那些食碗面反碗底的人。

如在香港,照理上好多人飲檸檬茶。

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2021-11-26 05:13 AM 發表

維他奶由細飲到大,屋企一定長備維他檸檬茶之類產品。

但係自從維他奶玩政治遊戲開始我真係一包都唔再買⋯

唔喜歡呢啲做食品嘅公司竟然支持啲黑暴⋯

打人私了,殺死反對自己嘅人,燒大學,拆港鐵,打途人⋯係唔係維他奶支持呢啲嘢先?
宜家係日本人公司嚟,仲使比面佢?無飲佢幾個月又唔會少咗忽肉既。

引用:
原帖由 啟德之星 於 2021-11-26 09:06 AM 發表

如在香港,照理上好多人飲檸檬茶。
如果唔係政治因素就或者係既。

引用:
原帖由 香港內戰火焚城 於 2021-11-25 11:47 PM 發表

早前已發盈警的維他奶﹙0345﹚公布截至今年9月底止中期業績,股東應佔溢利3,280.4萬元,較去年同期賺6.71億元大瀉95%,每股盈利3.1港仙;集團不派

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210702/487720683569156096251634.jpeg/pFMx3ByMwVTOXDIds1o6X-MTPdP0b-9ldps05FybNOQ?v=w1280r16_9
我只係想知有無免費維他奶飲?

引用:
原帖由 andy14011982 於 2021-11-26 08:32 AM 發表

計一計條數, 手jokes每個人一日飲返700包圍他奶大概可以圍返14億人條數啦
佢有無咁好賣呀?師兄係咪計錯數?

引用:
原帖由 mightykoala 於 2021-11-26 08:19 AM 發表

大哥,有人宣揚擺買係言論,同威脅買家名譽財產係刑事行為,兩樣野都分唔清,咁辯論法係必勝架喎。

不同意別人看法,就出手令人改變,恰恰就是"裝修文化" ,很認同嗎?
火魔師又嚟?

引用:
原帖由 gerson161 於 2021-11-26 12:58 AM 發表

即係2百萬+1人都冇幫襯
有,仲有果5%咪係佢地幫襯囉,可惜出埋飲奶之力都係幫得咁少。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]