• 瀏覽: 7,008
  • 回覆: 93
引用:
原帖由 onnam 於 2021-11-26 12:47 PM 發表
大陸仲同唔同香港通關?
一通就「熔斷」仲大鑊, 困你嚮大陸, 幾個月唔落得返嚟!

點解0確診咁耐,戶外都要帶口罩,原來通街都係特權分子!

引用:
原帖由 montejo 於 2021-11-26 05:23 AM 發表

你仲話睇內文?
確診者從南非回港
我就係知佢係南非回港,  但班醫護現發表報告時, 全世界先至得10個樣本,
南非人都唔少啊, 亦有好多外國人,白人特別係開普(小弟做航運, 以前去過走埠)

香港人口基數咁少, 南非都有成6千萬, 咁橋一個香港人係當地感染, 成為10個感染者之一?

我深深懷疑當地有好多隱藏個案

引用:
原帖由 amx_011 於 2021-11-26 11:17 AM 發表

唔係想制造恐慌. 不過上面位師兄既憂慮可能係事實. 有部份報導話呢款變種可能係混左AIDS既……

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-25/who-meets-on-new-covid-19-variant-circulating-in-south-africa

B.1.1.529 is likely to have ev ...
愛滋病是由黑星星傳播給人類開始.........西方一直隱瞞及轉移視線.....!!
之後出了新聞是打獵的人為0號病人....!!

當初說法是有西方人士因為養殖黑星星而受感染.......之後回國傳染世界......!!
後來西方就有大量避孕套公司出現.........!!

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-11-26 01:05 PM 發表

我就係知佢係南非回港,  但班醫護現發表報告時, 全世界先至得10個樣本,
南非人都唔少啊, 亦有好多外國人,白人特別係開普(小弟做航運, 以前去過走埠)

香港人口基數咁少, 南非都有成6千萬, 咁橋一個香港人係當地感染, 成為10個感染者之一?

明顯係

海洋公園同迪士尼之前都要封,點解呀?原來我哋個外防係咁弱!

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-11-26 01:05 PM 發表

當時南非病毒及英國病毒是同步出現..........後來英國病毒被壓制........反為印度就大爆發.....!!
一直很少討論南非變種.....!!

等到英國變種近乎控制之下........南非變種就開始廣泛傳播........!!
真的雞死雞還在.......滅了隻另一隻就替上........這樣玩法何時是個頭......唉.....!!

嗰D與病毒共存嘅國家D人就謝絕入境啦!黃人又放人,想搞衰香港?

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-11-26 01:14 PM 發表
嗰D與病毒共存嘅國家D人就謝絕入境啦!黃人又放人,想搞衰香港?
間接抵制通關!!

引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-11-26 01:10 PM 發表

當時南非病毒及英國病毒是同步出現..........後來英國病毒被壓制........反為印度就大爆發.....!!
一直很少討論南非變種.....!!

等到英國變種近乎控制之下........南非變種就開始廣泛傳播........!!
真的雞死雞還在.......滅了隻另一隻就替上........這樣玩法何時是個頭......唉.....!!
我身處德國雖然比HK平靜, 但政府一早就單左聲, 話要有心理準備隨時LOCK DOWN(主要睇醫護界發聲, 睇佢地頂唔頂的住)

依家除非有一隻好勁既疫苗又好藥又好, 邊個國家做都無問題, 不存在偏見, 岩用就OK

真係可以剋制個病毒, 依家個勢, 睇怕未來幾年都係無解

引用:
原帖由 大添二 於 2021-11-26 01:07 PM 發表
海洋公園同迪士尼之前都要封,點解呀?原來我哋個外防係咁弱!
沒事兒  沒事兒!

爆個幾單

通關會 壽終正寢!!

都無傳開,咁緊張做乜

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-11-26 01:16 PM 發表

我身處德國雖然比HK平靜, 但政府一早就單左聲, 話要有心理準備隨時LOCK DOWN(主要睇醫護界發聲, 睇佢地頂唔頂的住)

依家除非有一隻好勁既疫苗又好藥又好, 邊個國家做都無問題, 不存在偏見, 岩用就OK

真係可以剋制個病毒, 依家個勢, 睇怕未來幾年都係無解
病毒變種速度快且勁, 人類根本膛乎其後!

引用:
原帖由 自脫胸圍屈.非禮 於 25-11-2021 04:18 PM 發表
新冠病毒疫情爆發以來,持續出現不同變種病毒株。英國科學家近來發現新的變種病毒株「B.1.1.529」,相信最先在博茨瓦納...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20211125/photo/bkn-20211125160100378-1125_00992_001_01b.jpg?20211125161700

多數都係航空公司或物流業界傳入!

...
好囉!英國及美國即將主動向香港封關,唔洗求班高官啦
雖然我同情高官d仔女,今年聖誕返唔到來渡假

引用:
原帖由 大添二 於 2021-11-26 01:00 PM 發表
點解0確診咁耐,戶外都要帶口罩,原來通街都係特權分子!
每天都有輸入個案.  
要全香港人日日戴口罩黎防呢D人....

如果無輪入個案...香港人邊使日日戴口罩!!!!?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]