• 瀏覽: 12,566
  • 回覆: 93
引用:
原帖由 清風水靜 於 2021-11-26 10:45 AM 發表

這都不是最惡劣情況.........假如病毒與其他病毒混合出新變種就PK......!!
到時死得仲多人...

引用:
原帖由 ballking13 於 2021-11-26 08:36 AM 發表
共存L等死

病毒愈來愈勁
因為不停有機會比佢地交叉變種

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-11-26 11:04 AM 發表

到時死得仲多人...
唔係想制造恐慌. 不過上面位師兄既憂慮可能係事實. 有部份報導話呢款變種可能係混左AIDS既……

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-25/who-meets-on-new-covid-19-variant-circulating-in-south-africa

B.1.1.529 is likely to have evolved during a chronic infection of an immuno-compromised person, possibly in an untreated HIV/AIDS patient

Don't 慌重日日夜夜話政府谷針!

用心險惡!

引用:
原帖由 13個加速馬達 於 2021-11-26 11:22 AM 發表
Don't 慌重日日夜夜話政府谷針!

用心險惡!
講到尾都係為錢. dont慌插政府插到盈喜. 仲唔繼續大大力插?市民死活與佢何干?

https://orientaldaily.on.cc/cnt/finance/20210603/00202_035.html
東方報業發盈喜 全年料賺逾兩億

引用:
原帖由 amx_011 於 2021-11-26 11:17 AM 發表

唔係想制造恐慌. 不過上面位師兄既憂慮可能係事實. 有部份報導話呢款變種可能係混左AIDS既……

https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-11-25/who-meets-on-new-covid-19-variant-circulating-in-south-africa

B.1.1.529 is likely to have ev ...
所以中國既做法先係防止病毒既最佳方法。
勍係要握殺病所有發展機會/空間。

引用:
原帖由 kid_a 於 2021-11-26 11:49 AM 發表

所以中國既做法先係防止病毒既最佳方法。
勍係要握殺病所有發展機會/空間。
其實中國既做法係好傳統既做法. 當年歐洲都係咁樣對付鼠疫.
而家歐美呢種見步行步既應對方式, 衰啲講, 根本係養緊蠱.
不過歐美政府都冇辦法. 畢竟那邊成日講人權講自由.
你睇最近歐洲各政府話要收緊防疲政策, 即時大班人上街.

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2021-11-25 07:09 PM 發表
生命是何等奇妙?
連病毒都拼命變種,目的都係想生存!
香港人為野豬發聲嘅時候,點解唔為病毒發聲?
地球唔剩得哺乳類動物!
其他物種都有生存嘅權利。

只要人類唔去接觸病毒,就唔會受感染
病毒不是生物。

點解仲唔停飛所有非州航班!

又慢幾拍,跟人做都唔識!

引用:
原帖由 阿乜水 於 2021-11-26 09:58 AM 發表
香港check得嚴, 全部入境都要檢測. 依家好多地方玩咩共存免檢, 有入左都唔知, 到爆開去果陣就仆街.
李顯龍禁勇, 點解班非洲佬唔去星加坡?係都要死嚟香港;重慶大廈好吸引咩?

引用:
原帖由 大添二 於 2021-11-26 12:36 PM 發表
點解仲唔停飛所有非州航班!
英國已經黑化南非六國入境啦~

大陸仲同唔同香港通關?

所有曾到南非等六國香港人,隔離42天,其他都不准入境及過境.

香港防疫都今日為止,都係玩緊香港人!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]