• 瀏覽: 26,822
  • 回覆: 264
+4
引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-11-25 01:54 PM 發表
股價跌好多
52週最高$36.3,而家$17.46

養甲甴害死公司

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-25 02:06 PM 發表

曱甴累全家
死都攬埋自己公司,
正宗攬炒

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-25 02:06 PM 發表

曱甴累全家
黃人永遠累人累物

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-11-25 02:09 PM 發表

真係, 完全公關災難, 怪得邊個

公司有條友唔生性, 出埋哂D玩野通告, 公關唔幫手做野, 反而整爆佢

唔好講真愛國, 唔愛國, 黃紅藍綠色都好, 大家在商言商, 純粹係公司PR垃圾
高層都係黃,自作孽

維記黃到出汁,而且早已經唔係香港人嘅公司,大老闆係日本仔,等死啦,我都唔知冇買幾耐啦

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-25 02:19 PM 發表

7.6都比多佢

引用:
原帖由 dtw 於 2021-11-25 01:51 PM 發表
維他奶公布至9月底止,中期盈利大跌95%,至3280萬元。公司指,由於業績不理想,以及須要優先恢復內地業務表現,因此不派中期息。 上半年度經營溢利亦急挫95%至4200多萬元,受到內地銷售下跌、疫情逐漸受控,政府減少提供有關疫情的補貼;同時恢復去年於疫情下減少的廣告和推廣支出等。 上半年度收入36億...

公司指,雖然面對重大逆境及困難,已展開一項周詳計劃,在繼續推動其他增長中市場的同時, ...
落去問胸首員工攞返營脷齊上乂乂

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-25 02:19 PM 發表

手足可以瞓低吸納撐維他了

死出中國市場啦,反中仲想賺中國人錢,正白痴。

真係恭喜你呀

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-25 02:17 PM 發表
內地唔飲檸檬茶,轉返飲冰紅茶??
國內大把品牌啦
康師傅、蒙牛、統一、匯源
使九飲維他

我所有維他飲品,豆腐乜都已經停止購買一段長時間,黃狗必敗💪

引用:
原帖由 dtw 於 2021-11-25 01:51 PM 發表
維他奶公布至9月底止,中期盈利大跌95%,至3280萬元。公司指,由於業績不理想,以及須要優先恢復內地業務表現,因此不派中期息。 上半年度經營溢利亦急挫95%至4200多萬元,受到內地銷售下跌、疫情逐漸受控,政府減少提供有關疫情的補貼;同時恢復去年於疫情下減少的廣告和推廣支出等。 上半年度收入36億...

公司指,雖然面對重大逆境及困難,已展開一項周詳計劃,在繼續推動其他增長中市場的同時, ...
公關災難

亞爺話不容吃我的飯又砸我的鍋,求仁得仁,報應,小鳳姐又要出場。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]