• 瀏覽: 5,477
  • 回覆: 67
+6
呢間嘢原來有咁多呢啲標誌,大家上去開飯網都可以見到。

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-11-25 01:19 PM 發表
佢要市民掃安心,係唔係應該先每個市民送一部iphone13先呢,唔係點掃
露底了,原來講一大堆理論,都係想拗部蘋果新手機,所以甚麽理由都係廢話之嘛。

遲啲外賣都要掃

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-11-25 01:19 PM 發表
佢要市民掃安心,係唔係應該先每個市民送一部iphone13先呢,唔係點掃
想你快啲死係咪送張草蓆你就襯地腍!

長者就話可豁免,
曱甴群學生佔唔少, 想對抗政府??? 唔使諗.

引用:
原帖由 hw1chan 於 2021-11-25 01:20 PM 發表
學生則不獲學校批准帶手機, 呢種學校食屎啦
應該每個市民派支殺它死噴曱甴

😉

想睇

黃畜全部都輸在起跑線!
家人無法提供金錢揮霍!
咪被有心人收買!
反中亂港搞攬炒!
以為咁樣做!
政府就會低頭派錢、派屋比牠們!
現在得到的回報是踎監和著草!
黃畜根本係雙無一族!
無腦和無錢!

關人L事咩

引用:
原帖由 急焦失控的幻象 於 2021-11-25 03:49 PM 發表
班中學生點出去食lunch?
你似乎同時代脫咗節

引用:
點解要送IPhone?貪佢比美國竊取個人資料?

黃媒反安心推出左長者學生,無錢買手機,下次會點寫?

引用:
原帖由 急焦失控的幻象 於 2021-11-25 03:49 PM 發表
班中學生點出去食lunch?
你估現在仲係港英年代咁落後?小學都用Pad。

引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2021-11-25 12:57 PM 發表
下月9日起,18類指定處所包括食肆等須強制使用「安心出行」程式。屬於A類食肆的膳心小館負責人林先生今早(25日)接受商台訪問時表示,做A類食肆是

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540510783478435840981234.jpeg/Qw2GQJH75ouikLd9HpggZvkF5u3LuknS0VWHB9FVhwc

學生 ...
呢閒野 search 一下就好多新聞。可能是靠呢招摞油水,多過正正經經做生意。

社企餐廳膳心小館去年8月宣布結業,並遣散120名員工。今日(4日)膳心小館宣布在將軍澳開街坊士多並試業。負責人林先生指,由於經濟環境欠佳,去年遣散的員工大部份仍然失業,故決定在將軍澳雍明苑商場「捲土重來」,開設辦館售賣乾貨,並已聘請約13人,包括膳心前員工,林先生坦言開設辦館的原因是不想再見到同路人失業,或有相同經營理念的商店結業,但由於他認為飲食業難於管理,故決定日後不會再開辦餐廳。
知名黃店膳心小館近日捲入勞資糾紛「羅生門」。長期關注勞工權益的民間組織「勞工組」周日(16日)於網上發文,帖文指控膳心小館涉嫌解僱員工後,卻指員工主動辭職,拒付7日代通知金並拖糧。事件連日引起熱議,膳心小館一度否認指控,但被揭出更多證據後,已於今晨就事件致歉。而勞工組仍在跟進事件,有份處理事件的勞工組成員吳志輝指手頭上仍有不少食肆欠薪個案,涉及「黃、藍店」食肆。

A類🪳店

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]