• 瀏覽: 40,529
  • 回覆: 267
+2
引用:
原帖由 lrr174 於 2021-11-25 11:04 AM 發表
現在才研究?
玩野之前未諗過中國會有反應嗎?
正客誤國不是無道理🤔🤔

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-11-25 11:11 AM 發表

立陶宛人均GDP世界排名56,USD22,245。

中國人均GDP世界排名79,USD11,819。

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

你攞一個人口不到三百萬人的地方同一個有14億人口的地方比人均GDP?真係叻~

引用:
原帖由 HITMAN169 於 2021-11-25 10:51 AM 發表
 唔係諗住同台灣買貨咩?
台灣有塑化劑,美國有萊豬
名物

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-11-25 11:07 AM 發表
研咩究丫,點研究都只不過是「減少」依賴,即係話點樣減,減少幾多,最終都只能依賴中國;所以呢,應該改變個研究方向,是研究「若果不再依賴中國,改為完全依賴美國是否可行。」
有咗呢個研究項目的結果,就會回歸正途,唔會再貪圖黑菜金而入局中伏做笨實!
首先唔用廁紙,三哥用手食飯都得,西淫用叉無奶油唔得🤔🤔

正所謂,人家冇得罪你,但你就偏偏要搞人家,而家人家唔同你玩,你又嬲,呢個世界真係有咁on9的人

連什麼立陶宛都玩你大陸. 大陸妁時先至真係硬起來呀? 一於中斷外交啦. 

引用:
原帖由 hfceddie 於 2021-11-25 11:11 AM 發表

立陶宛人均GDP世界排名56,USD22,245。

中國人均GDP世界排名79,USD11,819。

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita

咁典?🤔🤔

老美自身難保 點幫

引用:
原帖由 PKdickson 於 2021-11-25 10:44 AM 發表
其實中國的手法學美國 
跟美狗?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-11-25 11:22 AM 發表
短期內會出現陣痛,但相信市場和企業最終會適應。

短期即係幾多年??
短期即係佢任期內🤔🤔

一於唔好賣嘢畀中國,賣晒畀台灣就得啦,台灣唔係小小要求都做唔到丫?

同老美主子同一口徑,反而歐豬應該以此為鑑

6億有排揻啦

投機小國all in老美,理所當然要出口術叫老美照住。睇黎以後應該會有大量台灣鳳梨、澳洲龍蝦任食。

仲要研究

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]