• 瀏覽: 49,330
  • 回覆: 350
  • 追帖: 1
+6
兩個一齊仆x啦

屌,佢地上堂都唔係聽書嘅,煲煙,睇咸片,訓覺…………乜野都做得出,當阿sir係透明嘅,嘥晒d學費

引用:
原帖由 ban十 於 2021-11-25 10:49 AM 發表
根本不應設立同學組!他媽的那些又懶 又唔做嘢的同學衹會拖低勤力學生的學分!尤其是僅僅夠分報讀副學士那班垃圾學生拖累好成績的同學的成績!而教學那些教授是否要考慮取消group project呢樣野!
張來做野都要分組做㗎啦
學校就係要你學識佢

引用:
原帖由 石子宏 於 2021-11-25 10:17 AM 發表
網上流傳一段長約4分鐘影片,疑拍攝於位處九龍灣的香港大學專業進修學院(HKU SPACE)九龍東分校課室內,兩名護理系男學生因課業問題口角爭執,繼

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540340027750617088673210.jpeg/L6HxLqc1RMIWIiJ_zOqdiO5rIQJVj7yIr97ecq_e3nI

網 ...
証明將讀唔到書嘅人留係校園,未必係好事。

引用:
原帖由 石子宏 於 25-11-2021 10:17 AM 發表
網上流傳一段長約4分鐘影片,疑拍攝於位處九龍灣的香港大學專業進修學院(HKU SPACE)九龍東分校課室內,兩名護理系男學生因課業問題口角爭執,繼

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20211125/540340027750617088673210.jpeg/L6HxLqc1RMIWIiJ_zOqdiO5rIQJVj7yIr97ecq_e3nI

網 ...
咁都可以打一餐

引用:
原帖由 鼠貓 於 2021-11-25 10:35 AM 發表

梁瓜傑話暴力有時可解決問題,學生學咗咪岀事
乜水?

曱甴手足點解會互相打起來?

踢頭咁顛, 係咪要入讀青山?

香港本地學牲最擅長咪暴力同犯法囉,香港教育其中一部分

打人條四眼仔順便叫國安跟下隨時有料到

引用:
原帖由 說好的不離不棄 於 2021-11-25 01:02 PM 發表

咁我又未見有乜project 唔可以踢人出group,可能你個科有咁要求
要呀sir同意先得,因為每一組有咩組員呀sir都知,而且當每組5人,踢一個變4人,每人做既嘢多咗,但分數又唔會多咗

引用:
原帖由 公你贏,字我輸 於 2021-11-25 02:43 PM 發表

要呀sir同意先得,因為每一組有咩組員呀sir都知,而且當每組5人,踢一個變4人,每人做既嘢多咗,但分數又唔會多咗
咁又未必要阿sir同意, 但阿sir就會覺得好麻煩. 會問清楚原因.  然後決定點收科.
反正都有人唔做野, 5人(有1條友唔做野)與4人都冇分別, 而且佢地仍有4人都叫還好,
其實阿sir怕最難搞的, 是被踢個位.
1個人入邊組? 1個人如何完成1個project?

引用:
原帖由 lctj9 於 2021-11-25 14:40 發表
踢頭咁顛, 係咪要入讀青山?
早兩年新聞機乎日日都有啦

覆診佢唔一早同人講

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2021-11-25 02:50 PM 發表

咁又未必要阿sir同意, 但阿sir就會覺得好麻煩. 會問清楚原因.  然後決定點收科.
反正都有人唔做野, 5人(有1條友唔做野)與4人都冇分別, 而且佢地仍有4人都叫還好,
其實阿sir怕最難搞的, 是被踢個位.
1個人入邊組? 1個人如何完成1個project?
夠時間踢都仲好,最怕係嗰種last minutes先交嘢但又hea做,結果要執屎之餘仲要遲交結果又扣分

呢間嘢要當面鬧到咁,即係個肥仔平時除咗上堂先見到真人之外,其餘時間都失蹤人口,meeting係預先夾時間傾功課,夾完no show即係條肥仔都擺明玩嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]