• 瀏覽: 21,189
  • 回覆: 4
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 chess8 於 2021-11-25 06:26 AM 發表
香港與大陸通關,點會同星加坡玩
香港只有兩個選擇,一揀就最少幾年
向大陸開關,同世界閉關,直至大陸都守唔住
向世界開關,通唔到關返大陸,直至大陸都守唔住
如果大陸一直都守得住,就唔係三、五年嘅事

引用:
原帖由 秋落 於 2021-11-25 10:22 AM 發表

你講冇錯美國希望成為風土病不停向全球輸出病毒,任何國家加強防疫都是沒用讓它們藥廠生產疫苗及藥物賺盡世人金錢。
你想講乜?繼續淨係鬧老美而不思進取,有乜用?你覺得佢會理你死活?

引用:
原帖由 秋落 於 2021-11-25 12:25 PM 發表

講你聽美國繼續是病毒輸出源頭,老美吾可以鬧,鬧它就不思進取?
鬧佢有乜用?香港死咗佢都不知幾開心

老美係咪輸出唔使你講,自有公論,香港要重回正軌,就要識行一條啱嘅路,二揀一,揀錯咗就最少衰三、五年

引用:
原帖由 秋落 於 2021-11-25 12:25 PM 發表

講你聽美國繼續是病毒輸出源頭,老美吾可以鬧,鬧它就不思進取?
鬧佢有乜用?香港死咗佢都不知幾開心

老美係咪輸出唔使你講,自有公論,香港要重回正軌,就要識行一條啱嘅路,二揀一,揀錯咗就最少衰三、五年

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-11-25 10:50 PM 發表

香港最近發現果隻來自南非既變種
係南非,只係用大半個月,將歐美流行既 Delta 系消滅
第一傳播能力比上一代毒王 Delta 更勁,第二無視 Delta 感染後既免疫力
好大機會係下一輪爆發逼到歐美再封城

開放?人地成個國家都要間歇封鎖,咁叫開放?
封鎖?你信啲人會自律?

對外開放,最少保持國與國之間嘅人員流動

主題標籤 #林鄭月娥
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]