• 瀏覽: 21,192
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
+9
你新加坡的防疫政府與中國不同,唔好諗可以同香港通關

引用:
原帖由 秋落 於 2021-11-25 10:22 AM 發表

你講冇錯美國希望成為風土病不停向全球輸出病毒,任何國家加強防疫都是沒用讓它們藥廠生產疫苗及藥物賺盡世人金錢。
你想講乜?繼續淨係鬧老美而不思進取,有乜用?你覺得佢會理你死活?

俄羅斯冇咩?

度度都係咁嫁啦

老邱話靠害咩,見過鬼怕黑

你哋星加坡與病毒共存,舐美舐到一身屎,咪玩啦

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2021-11-25 12:16 PM 發表

你想講乜?繼續淨係鬧老美而不思進取,有乜用?你覺得佢會理你死活?
講你聽美國繼續是病毒輸出源頭,老美吾可以鬧,鬧它就不思進取?

引用:
原帖由 hwwong 於 2021-11-25 04:23 AM 發表
大公文匯全媒體報道:香港與新加坡曾試圖建立港星「旅遊氣泡」,後因兩地疫情反覆無奈「爆破」。新加坡衞生部部長王乙康今日(24日)在亞洲醫療健康高峰論壇上重提「旅遊氣泡」,表示期望新加坡感染率進一步降低後,與香港的「旅遊氣泡」能重新實現。
王乙康形容「旅遊氣泡」很脆弱,當時新加坡採用近乎「清零」政策,世界上沒有多少地方有類似政策,而「旅遊氣泡」因為要雙方風險相同,否則病毒就會從一個地方傳播至另一個地方 ...
唔好喇呱!你哋要同肺炎做friend我哋唔想啊!

新加坡與病毒共存,又無能力一有個未即搞掂,點樣氣泡呀,好驚驚。

柒婆又有理由引入病毒。

引用:
原帖由 黃絲護士的男友 於 2021-11-25 10:08 AM 發表

你依家咪係中國囉
咩叫做返中國?
所以話黃絲無腦完來係真!
🤭

引用:
原帖由 Andeson 於 2021-11-25 06:35 AM 發表

香港傻人多。
傻傻來黃

引用:
原帖由 夜來人 於 2021-11-25 07:20 AM 發表
要同大陸接軌 放棄全球運作 值得
用500萬條人命去支持嘅所謂“全球運作”,我唔認同囉!
中國香港都可以清0,都唔明其他地方,點解會做唔到!係人嘅問題,定係制度嘅問題....

新加坡反正都想同病毒共存, 再搞旅遊氣泡就多餘, 佢自己單方面開放已經可以

又嚟

見香港同大陸通關在即就走出來重提「旅遊氣泡」大家知咩事啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]