• 瀏覽: 16,486
  • 回覆: 7
+16
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-11-24 11:57 PM 發表
漁農自然護理署近日推出的「豬殺令」,至少9頭野豬已被人道毀滅,惹來各界嘩然。除深灣道大型捕捉行動殺7隻野豬外,漁護署今日

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211124/photo/bkn-20211124123929605-1124_00822_001_fb.jpg?20211124223128

漁農自然護理署近日推出的「豬殺令」,至少9頭野豬已被人道毀滅 ...
我反而真係想漁護處捉到野豬之後俾佢地養喎!40-50隻,勁呀!

同埋佢地地方有幾大?真係容得下40-50隻?可以俾佢地走動嗎?

睇下佢地又點樣處理班野豬!

“””願意暫時收養被署方捕獲與絕育的野豬,到其位於流浮山的收容所,料可容納40至50頭野豬”””

強烈要求漁護處立即捉50隻野豬俾佢地養!睇下佢地養唔養得店!咁大口氣丫拿!

引用:
原帖由 onlee2004 於 2021-11-25 08:52 AM 發表

祝200隻送俾佢,寫清楚領養條款於合同內
咁又唔好,佢地話50就50,你俾太多佢,佢養唔到,又瀨返政府轉頭!

“””願意暫時收養被署方捕獲與絕育的野豬,到其位於流浮山的收容所,料可容納40至50頭野豬”””

強烈要求漁護處立即捉50隻野豬俾佢地養!睇下佢地養唔養得店!咁大口氣丫拿!

引用:
原帖由 wanwh 於 2021-11-25 09:27 AM 發表

漁護處捉40至50隻成年豬公給他們, 隻隻要幾百斤重, 豬有領地意識, 看看如何
班野豬日日MMA

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-11-24 11:57 PM 發表
漁農自然護理署近日推出的「豬殺令」,至少9頭野豬已被人道毀滅,惹來各界嘩然。除深灣道大型捕捉行動殺7隻野豬外,漁護署今日

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20211124/photo/bkn-20211124123929605-1124_00822_001_fb.jpg?20211124223128

漁農自然護理署近日推出的「豬殺令」,至少9頭野豬已被人道毀滅 ...
政府唔該做野靈活D!人地話要養,你就順水人情,捉俾佢養啦!政府做野永遠都唔識食住個勢上既!

引用:
原帖由 沉默的肥龍 於 2021-11-25 09:40 AM 發表

養閪毛咩
唔好聽班曱甴黃絲鳩噏
佢地話有地方養,咪俾佢地養囉!你理得佢地咁多咩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]