• 瀏覽: 31,445
  • 回覆: 316
+6
商品買賣,各取所需,銀貨兩訖
買方賣方會尋找各自最適合的買賣

從來不存在感恩及虧欠
一向如此,有其他想法都只是幼稚

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-11-26 11:12 AM 發表

以你邏輯,中國亦無錯。中國話澳洲貨有問題,所以嘛唔買囉!
係架,所以就唔好話人毀約,收銭就送貨,彈貨又另一玩法

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-11-26 02:30 PM 發表

係架,所以就唔好話人毀約,收銭就送貨,彈貨又另一玩法
咁即係雙方都尊重合約精神,不存在跪低👍

引用:
原帖由 ~CHEMISTRY~ 於 2021-11-25 08:18 PM 發表
成日話東江水 人地美國比大豆澳洲比煤 仲唔叫聲老豆?
煤同大豆,其他國家都可以供應,東江水就祇有大陸可以供應香港,你有本事就由越南搭條水喉運水到香港!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-11-26 03:09 PM 發表

咁即係雙方都尊重合約精神,不存在跪低👍
所以最後都要收貨囉

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-11-26 08:22 PM 發表

所以最後都要收貨囉
邊個同你講一定要收貨,批貨滯留係港口咁耐未清關,document 已經過晒期,買家已完全掌控選擇收唔收貨的主導權,賣家亦有自由選擇繼續等清關或索性開走隻船的權利,做乜係都要死等咁硬膠啫,最新的消息是仍有70幾隻船滯留係港口等緊清關。

引用:
原帖由 封完再玩過 於 2021-11-24 10:57 PM 發表
曱甴淨係識顛倒是非!
死7頭係咁架啦!

尤其係好似#1個d!!

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-11-26 08:22 PM 發表

所以最後都要收貨囉
無問題!拖你幾年先收👍

曱甴果然腦生草!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-11-27 07:26 AM 發表

無問題!拖你幾年先收👍
咪又係要收

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-11-27 11:44 AM 發表

咪又係要收
無錯呀!但你D貨被拖幾年,呢幾年無得出新貨。你自己諗下,若你公司D貨被拖幾年至收貨,你捱得住嗎?當然,你實話大6始終都係跪低,隨你鍾意囉!
澳洲商家自己知自己贏定輸就夠啦!

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-11-27 11:49 AM 發表

無錯呀!但你D貨被拖幾年,呢幾年無得出新貨。你自己諗下,若你公司D貨被拖幾年至收貨,你捱得住嗎?當然,你實話大6始終都係跪低,隨你鍾意囉!
澳洲商家自己知自己贏定輸就夠啦!
下次就加埋條數落去架啦,除非永遠冇下次,仲有今年鉄礦價又升了2倍,永遠搬石頭砸自己隻腳

引用:
原帖由 kitfit 於 2021-11-24 11:16 PM 發表

好適用於中國,正碌柒 早知今日何必當初
好適用於踎緊監嘅曱甴正碌柒,早知今日何必當初

引用:
原帖由 凡間疑惑的作業 於 2021-11-27 01:10 PM 發表

下次就加埋條數落去架啦,除非永遠冇下次,仲有今年鉄礦價又升了2倍,永遠搬石頭砸自己隻腳
隨你認為啦!澳洲佬知自己贏定輸就得啦!🤭🤭🤭

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2021-11-27 02:26 PM 發表

隨你認為啦!澳洲佬知自己贏定輸就得啦!🤭🤭🤭
咁贏定輸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]