• 瀏覽: 37,449
  • 回覆: 9
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-11-24 10:17 PM 發表
食煙的代價真是很大。今日網上流傳一條長約一分鐘的車cam片,拍攝時間為昨日(23日)早上11時55分,片中所見一名身穿黃色外套、沒有戴口罩的男子從一輛新界的士落車,之後緩緩走到車尾位置,當時他左手正夾住一支正點燃的香煙,未幾大約5名身穿黑色背心、懷疑是控煙辦的職員上前,要求他停止手上的動作,又要求他出示身份證準備作出票控,片段就此結束。

消息指,該名黃衫男子為的士司機,事發時該輛新界的士正停 ...
依家仲有好多大搖大擺響街噴煙播毒L,除罩食煙

引用:
原帖由 美麗的邂逅 於 2021-11-25 06:32 AM 發表
好,罰得好,最好所有煙民一年中幾次招,政府庫房增加收入多謝你地……
5千蚊消費券靠佢地

食得咁揚抵9死,要食都行去後巷拿拿林扯兩口

引用:
原帖由 樓下食煙四煎粽 於 2021-11-25 07:17 AM 發表

應該啦的自私鬼,一落車即點煙,一路行一路食成條火車軌,後面的就被迫食佢二手煙,正冚家鏟
最憎呢d,  我通常即刻行快兩步過佢頭

引用:
原帖由 美麗的邂逅 於 2021-11-25 07:42 AM 發表

最好罰多啲女煙民,香港女煙民比男煙民要多幾成……
係我都覺,好多女人食煙,成隻企街咁

引用:
原帖由 美麗的邂逅 於 2021-11-25 07:46 AM 發表

有冇發覺,企街邊垃圾桶旁邊,絕大多數都係女煙民,污染周圍空氣……
有男有女
但真係幾多女人食煙,後生女中年女人都有

引用:
原帖由 D9L 於 2021-11-24 11:23 PM 發表

苛政猛於虎 官迫民反
除口罩食煙好啱咩?

引用:
原帖由 山中雀躍的水管 於 2021-11-25 02:16 AM 發表
後樓梯,後巷,唔該捉晒班煙燦去。攪到又嗅又污糟。
我會直接打電話比控煙辦叫佢地捉蛇

引用:
原帖由 D9L 於 2021-11-24 11:23 PM 發表

苛政猛於虎 官迫民反
仲唔移民英國?快d走啦!

引用:

苛政猛於虎 官迫民反
既然咁不滿,做乜唔跟手足過英國呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]