• 瀏覽: 37,616
  • 回覆: 332
  • 追帖: 2
+2
多9餘,犯法再重啲,白過一世添。

自己犯法比人捉到怪得邊個

後樓梯,後巷,唔該捉晒班煙燦去。攪到又嗅又污糟。

引用:
原帖由 D9L 於 2021-11-24 11:13 PM 發表
請五個公務員ㄧ齊去捉ㄧ個食煙 唔怪得正苦話無錢
警察都要幾個人夾住條 YC 廢青暴徒嚟炳…… 不過觀能上咁樣先過癮!

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-11-24 11:24 PM 發表

刁民就刁民喇百般藉口委過於人
抵L死,恭喜年年有今日。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-11-24 10:17 PM 發表
食煙的代價真是很大。今日網上流傳一條長約一分鐘的車cam片,拍攝時間為昨日(23日)早上11時55分,片中所見一名身穿黃色外套、沒有戴口罩的男子從一輛新界的士落車,之後緩緩走到車尾位置,當時他左手正夾住一支正點燃的香煙,未幾大約5名身穿黑色背心、懷疑是控煙辦的職員上前,要求他停止手上的動作,又要求他出示身份證準備作出票控,片段就此結束。

消息指,該名黃衫男子為的士司機,事發時該輛新界的士正停 ...
做得好,太好嘞,煙鏟係最自私嘅物種之一,重罰就啱嘞!

捉得好!

引用:
原帖由 D9L 於 2021-11-24 11:23 PM 發表

苛政猛於虎 官迫民反
唔守法就話苛政,好似你個名咁囉,D9L !

引用:
原帖由 f1kon 於 2021-11-25 02:23 AM 發表

警察都要幾個人夾住條 YC 廢青暴徒嚟炳…… 不過觀能上咁樣先過癮!
捉呢啲垃圾蟲,阻街,抄牌既都應該配槍,香港太多惡人。

做得好!

引用:
原帖由 D9L 於 2021-11-24 11:23 PM 發表

苛政猛於虎 官迫民反
黃畜嘅思維就係有法不依違法就係為咗達義,犯咗法被懲罰就係政府嘅錯自己永遠都係啱

引用:
原帖由 D9L 於 2021-11-24 11:27 PM 發表

唔合政府意就係刁民? 忠誠廢物
實有人投訴,有人成Q日係果度食煙啦。

的士好多事有臭煙味

自己攞嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]