• 瀏覽: 27,698
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
+28
官媒,大陸新聞,百度,一向最鐘意將啲醜聞收埋,唔比公開,怕比人知啲衰嘢。鬼鬼鼠鼠列做敏感詞玩新聞封鎖。

但係今次都對撐警藝人譚詠麟呢單桃花色情醜聞去顯示實名公佈,實名指控。。。相信,一向喜歡新聞封鎖,喜歡做假嘅大陸人,都不值譚詠麟嘅所作所為。

附件

pt2021_11_24_23_46_43.jpg(182.25 KB)

不知道呢。。希望校長他可以水落石出。
真相可以公開,還大家一個真實的清白。

(剛剛又出現第3張相,不過大家都認為不是他,就不是吧,我也希望不是,畢竟他是香港樂壇的前線藍絲代表,又是前線撐警藝人,又是國內政協委員,我也希望事實會還他一個清白。)

附件

Screenshot_20211125-000317_Facebook.jpg(135.24 KB)

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2021-11-25 12:26 AM 發表

黃色人士不是鼓吹性愛自由的嗎? 為何要干涉人家的性生活
其實是不是誤會了,發起新聞的其實正是內地新聞,並不是什麼黃絲干涉的新聞,
無論喺指責的內容,內容的發起人報導的傳媒所有的內容全部都是來自內地。
就連譚詠麟先生而此偷吃的女生都是大陸的,
指責他的人是內地人,發生的地方也是在大陸,新聞的發放也是在大陸微博。
最多罵他們因此事幸災樂禍,
但始末上關黃媒什麼事?

附件

Screenshot_20211124-234531_Chrome.jpg(293.67 KB)

引用:
原帖由 tandom_2007 於 2021-11-25 12:43 AM 發表
on 9 到一個點
得個背面
你話係 C7 都得啦

註: 張相點得嚟自己係現場影  
估唔到造假的人咁細心,連衣著都咁啱揀左譚詠麟在差唔多時間而同一地點上載圖片嘅衣物鞋款穿上去假扮佢。

附件

FB_IMG_1637772534734.jpg(273.86 KB)

FB_IMG_1637772619420.jpg(135.24 KB)

FB_IMG_1637772527983.jpg(78.37 KB)

引用:
原帖由 RogerVsPete 於 2021-11-25 12:57 AM 發表

你以為大陸就冇黃人?
我不知道有沒有黃人的存在,
但我相信大陸應該沒有黃媒存在,
大陸的媒體已經廣泛報導,開名指責,亦完全沒有任何人出來替譚先生說半句好話。之前彭帥醜聞,官媒都馬上玩新聞封鎖。而譚詠麟身為政協,又是前線藍絲,撐警藝人,又是大中華著名歌手,何故中央未有任何措施防止醜聞發酵?
百度是黃媒之一?

附件

pt2021_11_24_23_46_43.jpg(182.25 KB)

引用:
原帖由 朋友號01 於 2021-11-25 10:23 AM 發表

係佢本人又如何? 如何可以證明佢有食粉絲呢? 講個理據來學下野吖師兄
無咩數據呀,想學嘢你有計試搵返譚詠麟學啦
有埋除褲相都唔算係證據,咁其實彼此都無咩好討論嘅空間。

你認為唔係就唔係,無偷食就無偷食啦。
呢到唔大陸,係香港嘅討論區
信不信可以由大家心中而發。
我只係回應上面有幾位師兄指出肯定係做假,張相唔係佢譚詠麟先生本人,我只係客觀回應如果真係唔喺佢,咁造謠者真係好細心咁樣搵人扮佢,僅只如此。
唔知道閣下仲想搵啲乜嘢理據。。
其實你有權見到一張佢床邊除褲嘅相,
都可以覺得佢係清白。你絕對有呢個權利。
就連李克勤曾志偉啲咁支持佢嘅人
都尚且唔出聲,係一個回應都無。
你都竟然咁支持譚詠麟
其實作為一個支持者,你係做得好完滿。

附件

Screenshot_20211125-000317_Facebook.jpg(135.24 KB)

先生,其實你每一個回應都係想將譚詠麟先生疑似偷食同埋同少女上去酒店,搵埋一啲政治事件混為一談,將風向拉去藍黃層面上。
其實你自己咪就係無信心嗰個囉,
上面每一位師兄,無論係唔係支持譚詠麟嘅,都尚且理性地堅持去支持或者否定譚詠麟。
係閣下一個處處都搵機會將譚詠麟先生搵女人開房嘅事件同埋黃藍政見混為一談,每一句都希望將人地既話題轉移到黃藍之爭,而不是細心去分析譚詠麟有冇帶女上去開房。(你似乎要堅持佢一定要全身赤裸並且有淫褻嘅過程照片先至相信。)
其實大家真係冇乜討論空間。你呢啲真係藍黃都唔想支持你。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]