• 瀏覽: 27,940
  • 回覆: 9
  • 追帖: 1
+28
引用:
原帖由 天下唯一 於 2021-11-24 10:11 PM 發表
71歲的校長譚詠麟(阿倫)捲入「睡粉絲」風波,一位名為「悲傷牛肉麵_」的內地男網友連發多條微博,聲稱一位香港愛國男歌手和自己23歲嘅女友上牀,而女友正是男歌手的粉絲。該男網友聲稱在女友隱藏相冊中,有不少女友和男歌手的親密照片,女友又欺騙他「去上海住兩天找朋友逛街」,其實和男歌手開房上牀,而所謂的歌迷微信賬號,正是男歌手本人。該網友更直指男歌手是譚詠麟。

又係由蔡英文/民進黨主使嘅台灣1450網軍,上大陸網假扮大陸網民造假造謠嚟煽動帶風

由蔡英文/民進黨主使嘅台灣1450網軍,呢兩年不斷喺大陸、香港、台灣造假造謠嚟搞分化

蔡英文/民進黨一日留喺世上,一日都係中華民族、中國人嘅大毒瘤,必須滅除

引用:
原帖由 window898 於 2021-11-25 01:27 AM 發表
而家先上報算係咁 條淫閪食左幾撚多年你老母閪
老作不斷

引用:
原帖由 ksw3013 於 2021-11-25 12:12 AM 發表
現在爆料者微博號還在
譚生還上熱搜 那就是上面不保他 現在應該在調查真相
上面娛圈整頓中 大機率譚生要GG
仲玩呢招附和造假謠言嚟帶風向,一樣有罪架

又係由蔡英文/民進黨主使嘅台灣1450網軍,上大陸網假扮大陸網民造假造謠嚟煽動帶風

由蔡英文/民進黨主使嘅台灣1450網軍,呢兩年不斷喺大陸、香港、台灣造假造謠嚟搞分化

蔡英文/民進黨一日留喺世上,一日都係中華民族、中國人嘅大毒瘤,必須滅除

引用:
原帖由 天下唯一 於 2021-11-24 10:11 PM 發表
71歲的校長譚詠麟(阿倫)捲入「睡粉絲」風波,一位名為「悲傷牛肉麵_」的內地男網友連發多條微博,聲稱一位香港愛國男歌手和自己23歲嘅女友上牀,而女友正是男歌手的粉絲。該男網友聲稱在女友隱藏相冊中,有不少女友和男歌手的親密照片,女友又欺騙他「去上海住兩天找朋友逛街」,其實和男歌手開房上牀,而所謂的歌迷微信賬號,正是男歌手本人。該網友更直指男歌手是譚詠麟。

樓主不斷喺各版開主題嚟附和造假造謠,仲故意喺香港及世界新聞討論版開違規主題,嚟附和造假造謠,樓主居心叵測

引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-11-25 01:47 AM 發表

假新聞
樓主故意喺香港及世界新聞討論版開違規主題,嚟附和造假造謠假新聞,樓主居心叵測

引用:
原帖由 wingleung0406+ 於 2021-11-25 01:49 AM 發表
死曱甴又出邋遢招數!
小心報應!
樓主真面目

引用:
原帖由 .愛心大使 於 2021-11-25 10:51 AM 發表

放料人現在做的行為只有當事人心中有數,仲有點解個個唔搞只搞佢,有好多事情冇可能全部比街外人睇到架
你呢啲低級附和嚟帶風向加強造謠,只可以呃到嗰班冇腦嘅黃人,但香討有腦藍人多過冇腦黃人好多,你去錯地方呃喇

仲有,大陸執法部門已經無數次查到喺大陸論壇、平台造謠嘅account係輾轉來自台灣,即係由蔡英文/民進黨主使嘅台灣1450網軍假扮大陸網民嚟造謠,主使謀人係台灣緦統蔡英文

呢啲嘢我熟知過你一萬倍

引用:
原帖由 朋友號01 於 2021-11-25 11:41 AM 發表

但台獨港獨友會囉,1450搞搞震周時發生
ching清醒

嗰條友分明係1450網軍香港分隊嘅人啦

引用:
原帖由 1813sleep 於 2021-11-25 11:43 AM 發表

將大陸人比喻曱甴台獨港台
你意識形態好有問題
為左令你可以更加正確地愛國
不如留低聯絡丫,我call國安同你傾傾
舉報埋我喎

兩年幾前蘋果A1頭版全版講明控告我,成為城中熱話,各大論壇包括香討時事版多個主題熱烈談論

上到法庭,我面對對方成班律師都未驚過

結果我完全冇事,對方要付哂所有堂費

過咗年幾後,當日告我嗰班,全部因犯煽動暴行還押候判至今

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-11-25 12:02 PM 發表

請唔好再信「有圖有真相」呢樣野啦, 樓上已經講咗爆眼女張相
仲有陳彥霖母親嘅跳樓相, 相可以係假嘅, 亦可以係一個似嘅人著埋同款衫褲,
你估校長有幾多對鞋? 如果你係對比佢身上有粒癦仲好D(但都可以係P圖) 但你對比一對鞋....
如果我有件同陳同佳一樣嘅衫, 我會唔會變咗殺人犯呀?

唔係話一定唔係譚校長, 而係未有足夠證據囉
所謂相連一個女人都冇

即係等同放張聲稱係蔡英文嘅人形背面相,人形背面相相中人除緊鞋,影唔到有其他人,就寫段文老作話蔡英文強暴年青兵一樣咁假

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]