• 瀏覽: 4,912
  • 回覆: 50
開善堂好冇,鬼L叫自制通脹咩,一環扣—環,又要有境又要有質素,食唔起去食二餸飯啦

引用:
原帖由 689倒轉又係689 於 2021-11-24 09:30 PM 發表
好彩我唔食大家樂啫
無錯,食MX、丼丼、元氣好好多

營業額38.7億元,營利得8,100萬元

食兩餸飯好過

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-11-24 08:39 PM 發表
有大約1.8萬名員工的連鎖快餐店大家樂,上半年度收入上升近兩成,至約38.7億元,但期內仍少賺近5成,至約8,100萬元。旗下大家樂快餐期內

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/52924417fb74924b0474b57c2e18b760/stheadline/inewsmedia/20211124/_2021112420345533573.jpg
遲早會比25蚊二餸飯頂死

引用:
原帖由 CHORYAT 於 2021-11-24 09:00 PM 發表
平唔平就睇下乜野質素,不過大家樂,美心,大快活,真係唔值呢個價,仲要加價?
食材貴晒,好多餐廳都加左價

而家大家樂一個晚餐幾多錢, 夠我食2餐 2餸飯

勢必連鎖反應。

我只係會在屋企冇餸時去買斤叉燒食,佢的叉燒唔錯。

營業額38.7億,賺8100萬咁少?!

引用:
原帖由 生果金 於 2021-11-24 10:57 PM 發表
營業額38.7億,賺8100萬咁少?!
或者去晒D租度, 租晒自己友既舖?

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2021-11-24 10:37 PM 發表
食兩餸飯好過
就算三餸/四餸都仲平過大膠鑊

引用:
原帖由 金光大盜 於 2021-11-24 11:03 PM 發表

就算三餸/四餸都仲平過大膠鑊
成日見D人企係門口睇餐牌
睇黎睇去
冇野揀得落手

包括我
跟住走去第二度食

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-11-24 08:39 PM 發表
有大約1.8萬名員工的連鎖快餐店大家樂,上半年度收入上升近兩成,至約38.7億元,但期內仍少賺近5成,至約8,100萬元。旗下大家樂快餐期內

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/52924417fb74924b0474b57c2e18b760/stheadline/inewsmedia/20211124/_2021112420345533573.jpg
美國狂印公仔紙的後果,因為香港同美元掛勾,物價將會狂升

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]