• 瀏覽: 2,972
  • 回覆: 34
由下月9日起,市民在進入食肆、健身中心、戲院、美容院、按摩院等場所時,均須使用「安心出行」掃描場所二維碼。健身業界預料,在新措施落實後,生意在短時間內將損失3成。

成日話用安心出行會影響生意, 咪索性唔好做, 執左佢囉, 呢的黃店, 有關部門應該對佢地加強巡查, 一發現有會員冇用安心出行, 罰個會員錢之餘, 好似重可以封佢間鋪頭14日。

新聞來源連結:
https://www.bastillepost.com/hongkong/article/9679121/

按摩院生意肯定受影響,健身中心怕什麼?

政府健身室早一步實施,都冇少過人

30% WHY ?

老弱, 癡呆, 低能 ... 所以唔識用安心出行 ?

引用:
原帖由 vanga 於 2021-11-24 05:11 PM 發表
30% WHY ?

老弱, 癡呆, 低能 ... 所以唔識用安心出行 ?

坐係部機玩手機大把
跑住睇片又唔少

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-24 05:13 PM 發表

坐係部機玩手機大把
跑住睇片又唔少
OK 喎
商業交易 NO PROBLEM

進入時用 HAND PHONE DOOT 安心出行就得喇

WHY 損失三成呢 ?

唔好做, 執左佢囉

去健身室唔係公公婆婆細路傷殘弱勢啦掛,  咁都唔肯用咪唔好去囉.......

引用:
原帖由 vanga 於 2021-11-24 05:17 PM 發表

OK 喎
商業交易 NO PROBLEM

進入時用 HAND PHONE DOOT 安心出行就得喇

WHY 損失三成呢 ?

業界料生意短時間內損失3成

料=9估
咁30%未執得, 又唔算細......恐嚇多....

因為要掃個code所以冇左3成生意?咁不如執左佢啦,冇理由因為你呢3成生產搞到疲疫情再爆發

即係話做 gym果D 有3成係曱甴.

引用:
原帖由 ROYHIHI 於 2021-11-24 05:21 PM 發表
因為要掃個code所以冇左3成生意?咁不如執左佢啦,冇理由因為你呢3成生產搞到疲疫情再爆發
唔掃code冇問題....登記左先
1有確診, 所有同集團既分店停3個月lor

總好過唔可以比人用留著拍烏蠅吧.

執 L 左佢囉

強制用安心 就跌3成生意?  咁黃 執左佢把啦 

鍵盤翻頁
左右