• 瀏覽: 27,003
  • 回覆: 232
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-11-24 02:17 PM 發表

斷估...生物都應該感受到痛苦
冇所謂
係唔明點解搵經濟學院做, 唔搵d醫學院etc做

南韓係生劏生食八爪魚

哈,佢哋自己果個「地獄廚神」都係咁樣煮龍蝦㗎喎

又係齋撚思維 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-24 02:20 PM 發表

冇所謂
係唔明點解搵經濟學院做, 唔搵d醫學院etc做
呃經費...掛....

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-11-24 02:00 PM 發表

九節蝦花竹蝦 白灼先最好食你班西人識條撚咩…
豉油王大花竹,鯉魚門整得最好食

所有生物都有知覺識痛,點解標榜呢三樣?
不應活灼,咁活劏係咪仲痛苦?啲日本人切個魷魚頭放佢企喺度望住自己個身俾人𠝹花,諗起都打冷震

多撚魚

有咩結構複雜少少既生物係唔識痛?不如尐學者講講!

引用:
原帖由 幸福北極熊 於 2021-11-24 01:40 PM 發表
  (星島日報報道)吃海鮮時,像八爪魚、螃蟹、龍蝦等,有人會認為把牠們活生生放進滾水裏煮才是最新鮮、最好的食法。但英國政府委託倫敦經濟學院做

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/20e1ff9d926a47faa9d169210fb0daca/stheadline/inewsmedia/20211124/_2021112404410124690.jpg
唔怪得英犬會沒落,叫獸做埋啲岸鳩嘢

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-11-24 02:17 PM 發表

斷估...生物都應該感受到痛苦
除左植物, 會有生命不會感到痛苦的嗎?

殺殺就啦!講人道?

大陰蒂國有無強烈譴責日本飲食文化呢?

唔使研究都知有感覺啦!戇居

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-11-24 02:18 PM 發表

要睇下打邊隻喎.
有啲要打第三劑喎!
全世界兩隻都要打第三針啦!又講呢d?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]