• 瀏覽: 13,492
  • 回覆: 83
引用:
原帖由 jl1008 於 2021-11-24 12:17 PM 發表
政府有否提及打第三針,隔天有冇打針休息假???
你返同唔返有分別?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-11-24 12:20 PM 發表

事實上已經好高比例,有很多人身體本身吾可以打!
另外,如果係有用,就吾洗第三四針喇,冇可能叫人無了期咁追針
病毒同教會一定唔同意
稅收同法律反而無你符

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-11-24 12:21 PM 發表
攪咁耐都吾完…
發明者真是可以羅掌
又是西方藥企專家專利
窮人全部跪求

引用:
原帖由 anish01 於 2021-11-24 12:58 PM 發表

你可以揀打科興,我打咗復必泰二針,考慮明年初改打科興第三針!
弓喜你
又可以反老家

引用:
原帖由 anish01 於 2021-11-24 12:58 PM 發表

你可以揀打科興,我打咗復必泰二針,考慮明年初改打科興第三針!
溝唔溝針係個人選擇,香港一d專家話可以溝,但世衛同王華慶都唔建議
https://www.thestandnews.com/society/ab第三針港專家建議已接種科興者溝針-內地堅持續打國產

科興都係年長嘅人打多,到時死左人又黎屈科興,不過冇計,針始終要打,我6月頭打完2針,可以要等多個星期先可以預約

之前打左復必泰嘅可能巳經上左賊船,副作用多,打完睇歐美D疫情仍然係爆到爛晒,溝針又未必好,可能姐,唔一定嘅

引用:
原帖由 最強大腦沙維 於 2021-11-24 01:34 PM 發表
打針死嘅機會仲高過新冠死
交通意外死嘅機會都多過新冠,以後要考慮清楚先好出街

條八婆又話唔係抗體高就巴L閉,為咩又要人打3針。

引用:
原帖由 ic310 於 2021-11-25 06:26 AM 發表
之前打左復必泰嘅可能巳經上左賊船,副作用多,打完睇歐美D疫情仍然係爆到爛晒,溝針又未必好,可能姐,唔一定嘅
初時外國未認可科興,的確有人為去旅行打復必泰,不過外國陸續認可科興了

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-25 08:22 AM 發表

初時外國未認可科興,的確有人為去旅行打復必泰,不過外國陸續認可科興了
要去工作搵錢就冇乜好講啦,去旅行就無謂,去少幾年唔洗死

個個月都要打

引用:
原帖由 ic310 於 2021-11-25 08:43 AM 發表

要去工作搵錢就冇乜好講啦,去旅行就無謂,去少幾年唔洗死
仍有因公務出境呀!

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-24 06:40 PM 發表

有好多市民係屋企附近私家醫生打科興,政府頇約系統只展示各接種申心的
打科興真係去自己睇開個醫生打就得,快捷方便,駛死上網幾完再去打咩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]