• 瀏覽: 13,522
  • 回覆: 83
引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-24 03:11 PM 發表

當初有得揀果陣.......傳媒係1面倒唱衰科興, 唱好bnt.......
你都應該係咁先揀bnt la

後悔呀
絕對唔係你咁講,無論科興或復必泰兩隻疫苗都有效,打邊隻只係就方便!

引用:
原帖由 anish01 於 2021-11-24 03:26 PM 發表

絕對唔係你咁講,無論科興或復必泰兩隻疫苗都有效,打邊隻只係就方便!
當日傳媒唔係咁講.......話科興60%...BNT 9x%保護力lor

講方便.....科興方便好多啦.....唔使冷鏈
信錯人後悔就咪死撐啦

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-24 03:28 PM 發表

當日傳媒唔係咁講.......話科興60%...BNT 9x%保護力lor

講方便.....科興方便好多啦.....唔使冷鏈
信錯人後悔就咪死撐啦
bnt由最初要求零下70度,改返2至7度要求,其實甘樣可以改好大問題

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-24 03:44 PM 發表

bnt由最初要求零下70度,改返2至7度要求,其實甘樣可以改好大問題
mRNA根本就唔係成熟技術.........
為左搶先過大陸出先夾硬出+做媒唱好做勢

冷鏈可以改溫度, 由負70=>2-7度, 真係有x病........投資買冷鏈設備坐能晒係度啦
保護力又吹大....
心肌炎就後加

引用:
原帖由 mimi_cc 於 2021-11-24 02:50 PM 發表
雖然我都會打第三針
但真係非常驚到時又話要打4...5678針
沒完沒了真係死得
如果一年一針係出國旅行既要求
咁都無計唯有年年捱一針
不過打科興直頭無感覺都無所謂

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2021-11-24 02:55 PM 發表

你真係唔好打咁多白粉針,回頭啦。
你唔好過馬路啦
好危險的

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-24 03:47 PM 發表

mRNA根本就唔係成熟技術.........
為左搶先過大陸出先夾硬出+做媒唱好做勢

冷鏈可以改溫度, 由負70=>2-7度, 真係有x病........投資買冷鏈設備坐能晒係度啦
保護力又吹大....
心肌炎就後加

係呀!bnt心肌炎個案爆發先至加上副作用,即係有好多未知素,新技術有待時間考驗

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-24 05:38 PM 發表

係呀!bnt心肌炎個案爆發先至加上副作用,即係有好多未知素,新技術有待時間考驗
我有跟, 所以好清楚
本來up負70度, 又變2-7度得.......相差成77度......

人類差30度死9左啦.......疫苗可以差77度
捉隻北極熊去非洲即死啦

今日去打好多禮物送,我只得10個口罩,其它人有大小福袋

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-11-24 05:43 PM 發表

我有跟, 所以好清楚
本來up負70度, 又變2-7度得.......相差成77度......

人類差30度死9左啦.......疫苗可以差77度
捉隻北極熊去非洲即死啦
一隻疫苗可以咁樣,安全和效力又點可靠

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-11-24 12:20 發表

事實上已經好高比例,有很多人身體本身吾可以打!
另外,如果係有用,就吾洗第三四針喇,冇可能叫人無了期咁追針
成日變種,
無日無之...
之前話打2 針, 而家又話多1針..
遲D 呢???
根本香港大部份係外來輸入,
自己友好少中招...

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2021-11-24 05:47 PM 發表

一隻疫苗可以咁樣,安全和效力又點可靠
話之啦

我首選係打國藥......不過香港唔入貨
所以先打科興.....bnt (mRNA) 冇考慮過........

好煩呀, 幾時完???
你老美, 攪埋D 低層人類滅絕計劃...
真係仆街到呢....
全世界比佢攪到一鍋泡...
竟然無人敢聲討...

大黃人猿教授話,拒第三針會打科興,因為沒人打,太多貨,如果唔係就會浪費

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-11-24 05:48 PM 發表

成日變種,
無日無之...
之前話打2 針, 而家又話多1針..
遲D 呢???
根本香港大部份係外來輸入,
自己友好少中招...
歐美大爆推打第三針,香港都要防輸入個案,防疫措施有錯漏,自身都要做好抗疫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]